1. Anasayfa
  2. Çocuk ve Kadın
Trendlerdeki Yazı

Adet Sancısı Nasıl Geçer? [Sancısız 2023]

Adet Sancısı Nasıl Geçer? [Sancısız 2023]
adet sancısı nasıl geçer , adet sancısını en hızlı ne geçirir , adet sancım çok şiddetli ne yapmalıyım
1

Adet Sancısı Nasıl Geçer? [Sancısız 2023] Her ay adet kramplarıyla uğraşmak acı verici olduğu kadar sinir bozucu olabilir. İyi haber şu ki, dönem kramplarını hafifletmenize yardımcı olabilecek birçok çözüm var. Bu tekniklerin, özellikle kronik durumlar için her zaman işe yaramayacağını, ancak hafif ila orta süreli ağrı için rahatlama sağlayabileceğini hatırlamak önemlidir. adet sancısı nasıl geçer , adet sancısını en hızlı ne geçirir , adet sancım çok şiddetli ne yapmalıyım

adet sancısı nasıl geçer , adet sancısını en hızlı ne geçirir , adet sancım çok şiddetli ne yapmalıyım

Dönem kramplarının neden olduğunu anlamak için, bir adım geri çekilmeye ve neden ilk etapta bir dönemimiz olduğunu düşünmeye yardımcı olur.

“Normal üreme döngüsünün bir parçası olarak, bir kadının vücudu her ay hamileliğe hazırlanır. Belki de bu sürecin en iyi bilinen kısmı, uterusun astarını döktüğü dönem olarak da adlandırılan menstruasyondur “diye açıklıyor Dr. Borchardt. “Bunun amacı, rahmi döllenmiş bir yumurta almak ve beslemek için hazırlamaktır.”

Bu dökülme ile rahim içinden kan ve doku salınımı gelir. Ancak dönemler, kramplar da dahil olmak üzere sinir bozucudan ağrılıya kadar değişen semptomlarla birlikte gelir. adet sancısı nasıl geçer , adet sancısını en hızlı ne geçirir , adet sancım çok şiddetli ne yapmalıyım

“Tırtılını dökmek için uterus sözleşmesindeki kaslar ve kan damarları. Bu kasılmalar alt karın ve sırtta kramplara neden olabilir “diyor Dr. Borchardt. “Dönem krampları farklı kadınlar için farklı hissedebilir. Bazılarının hafif rahatsızlığı varken, diğerleri günlük görevleri zorlaştırabilecek şiddetli ağrı yaşıyor.”

Üç ila yedi gün — herhangi bir yerde süren menstruasyondan sonra uterus astarınız yeniden büyür ve kalınlaşır. Daha fazla zaman geçtikçe yumurtlama meydana gelir.

“Yumurtlamadan sonra döllenmiş yumurta yoksa, vücudunuza adet döngüsünü yeniden başlatma zamanının geldiğine dair bir işarettir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Belogent Krem Ne İşe Yarar?

Adet Sancısı Nasıl Geçer? İşte Sağlığınıza İyi Gelecek 15 Tavsiye!

Adet sancısı nasıl geçer , Adet sancısını en hızlı ne geçirir , Adet sancım çok şiddetli ne yapmalıyım?

1. Şişirmeyi azaltmak için daha fazla su için

Şişkinlik rahatsızlığa neden olabilir ve adet kramplarını daha da kötüleştirebilir. Sinsi gelse de, içme suyu döneminiz boyunca şişkinliği azaltabilir ve neden olduğu bazı ağrıları hafifletebilir. Ayrıca, sıcak su içmek vücudunuzdaki kan akışını artırabilir ve kaslarınızı gevşetebilir. Bu, uterus kasılmalarının neden olduğu krampları azaltabilir.

2. Enflamasyonu ve kas spazmlarını hafifletmek için bitki çaylarının tadını çıkarın

Bazı bitkisel çay türleri, rahimdeki kramplara neden olan kas spazmlarını azaltabilen anti-enflamatuar özelliklere ve antispazmodik bileşiklere sahiptir. Papatya, rezene veya zencefil çayı içmek adet kramplarını rahatlatmanın kolay ve doğal bir yoludur. Ayrıca, bu bitki çaylarının stres giderici ve uykusuzluğa yardımcı olma gibi başka faydaları olabilir.

3. Adet kramplarını gevşetmek için antienflamatuar yiyecekler yiyin

Bazı yiyecekler kramplar için doğal rahatlama sunabilir ve tadı harika. Antienflamatuar gıdalar kan akışını teşvik etmeye ve rahminizi rahatlatmaya yardımcı olabilir. Çilek, domates, ananas ve zerdeçal, zencefil veya sarımsak gibi baharatlar yemeyi deneyin. Yapraklı yeşil sebzeler, badem, ceviz ve somon gibi yağlı balıklar da iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. adet sancısı nasıl geçer , adet sancısını en hızlı ne geçirir , adet sancım çok şiddetli ne yapmalıyım

adet sancısı nasıl geçer , adet sancısını en hızlı ne geçirir , adet sancım çok şiddetli ne yapmalıyım

4. Ekstra şişkinliği önlemek için ikramları atlayın

Bir kek veya patates kızartması lezzetli gelebilirken, şekerli yiyecekler, trans yağ ve tuz şişkinlik ve iltihaplanmaya neden olabilir, bu da kas ağrısını ve krampları daha da kötüleştirir. Şeker istekleriyle savaşmak için bir muz veya başka bir meyve alın veya daha lezzetli bir şey istiyorsanız tuzsuz fındıklara gidin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Adet Öncesi Memede Kaşıntı Neden Olur

5. Dönem ağrısını iyileştirmek için kafeinsiz kahveye ulaşın

Kafein kan damarlarınızın daralmasına neden olur. Bu rahminizi daraltabilir ve krampları daha acı verici hale getirebilir. Kahve düzeltmenize ihtiyacınız varsa, döneminiz boyunca kafeinsizliğe geçin. Öğleden sonra çöküşünü yenmek için kafeine güveniyorsanız, protein bakımından yüksek bir atıştırmalık yiyin veya enerjinizi artırmak için 10 dakikalık hızlı bir yürüyüşe çıkın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Boşaldıktan Sonra Erkek Psikolojisi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Tahrik Olan Erkek Beden Dili

6. Adet semptomlarına yardımcı olmak için diyet takviyelerini deneyin

D vitamini vücudunuzun kalsiyumu emmesine ve iltihabı azaltmasına yardımcı olabilir. Omega-3, E vitamini ve magnezyum dahil olmak üzere diğer takviyeler, iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir ve hatta dönemlerinizi daha az acı verici hale getirebilir. En iyi sonuçlar için, sadece döneminiz boyunca değil, her gün takviye alın. Ayrıca, bazı takviyeler ilaçlarla etkileşime girdiğinden, yeni bir şey almadan önce doktorunuza sorduğunuzdan emin olun.

7. Sakin kramplara ısı uygulayın

Biraz ısı kaslarınızın gevşemesine, kan akışını iyileştirmesine ve gerginliği azaltmasına yardımcı olabilir. Isıtma yastığı ile oturmayı, sıcak duş almayı veya sıcak banyoda rahatlamayı deneyin.

8. Kas gevşemesi ve endorfin egzersizleri

Acı çekiyorsanız, egzersiz aklınızdaki son şey olabilir. Ancak nazik egzersiz bile sizi mutlu hissettiren, ağrıyı azaltan ve kaslarınızı gevşeten endorfinleri serbest bırakır. On beş dakikalık yoga, hafif germe veya yürüyüş egzersizin fiziksel ve zihinsel faydaları. Egzersiz zaten rutininizin bir parçasıysa, döneminizi izlemenin size yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz atletik performansı artırmak? adet sancısı nasıl geçer , adet sancısını en hızlı ne geçirir , adet sancım çok şiddetli ne yapmalıyım

9. Zihinsel ve fiziksel dönem semptomlarını iyileştirmek için stresi azaltın

Stres krampları daha da kötüleştirebilir. Meditasyon, derin nefes alma, yoga veya stresi azaltmak için en sevdiğiniz yol gibi stres giderici teknikleri kullanın. Emin değilseniz stres nasıl giderilir, rehberli görüntüleri deneyin. Sadece gözlerinizi kapatın, derin bir nefes alın ve sizin için önemli olan sakin ve güvenli bir yer hayal edin. Yavaş, derin nefesler alırken bu alana en az birkaç dakika odaklanın.

10. Kramp ve stresi azaltmak için masaj terapisini deneyin

Bir ders çalışmamasaj terapisinin endometriozisli kadınlarda adet ağrısını önemli ölçüde azalttığını bulmuştur. Masajlar uterusu gevşeterek uterus spazmlarını azaltabilir. Dönem kramplarını en etkili şekilde yönetmek için masaj terapisi karın bölgesine odaklanmalıdır. Ancak genel stresinizi azaltan tam vücut masajı, adet kramplarını hafifletmeye de yardımcı olabilir.

11. Dönem kramplarından kurtulmak için reçetesiz ( OTC ) ilaçlarını alın

Prostaglandin hormonu kas kasılmalarına ve ağrıya neden olabilir. İbuprofen gibi antienflamatuar ilaçlar, vücudunuzdaki prostaglandin miktarını azaltarak hızlı etkili bir rahatlama sağlayabilir. En iyi sonuçlar için, OTC ilaçlarını yalnızca kramp hissetmeye başladığınızda alın. OTC ilaçları her zaman sihirli bir şekilde adet kramplarını tedavi etmeyebilir, ancak genellikle ağrıyı önemli ölçüde iyileştirebilir. En iyi sonuçlar için, OTC ilaçlarını yalnızca kramp hissetmeye başladığınızda alın. adet sancısı nasıl geçer , adet sancısını en hızlı ne geçirir , adet sancım çok şiddetli ne yapmalıyım

12. PMS rahatlaması için alternatif ilaçları deneyin

Bazı insanlar alternatif tıp uygulamaları akupunktur ve akupresür gibi. Akupunktur, iğneleri cilde yerleştirerek vücudu uyaran bir uygulamadır. Akupresür, vücudun belirli noktalarına baskı yaparak vücudu iğnesiz uyarır. Bu uygulamalar rahatlamanıza, kas gerginliğini serbest bırakmanıza ve vücudunuzdaki kan akışını iyileştirmenize yardımcı olabilir.

adet sancısı nasıl geçer , adet sancısını en hızlı ne geçirir , adet sancım çok şiddetli ne yapmalıyım

13. Hormonal doğum kontrolünü başlatın

Doğum kontrolü dönem ağrısını durdurabilir kramplara hormon dengesizliği neden oluyorsa. Östrojen ve progesteron seviyenizi dengelemek, uterus astarını inceltmeye yardımcı olur, böylece daha kolay dökülür. Hormonal doğum kontrolü ayrıca döneminizin uzunluğunu ve sıklığını düzenler. Bazı doğum kontrol şekilleri, döneminizi tamamen durdurarak dönem kramplarını tamamen hafifletebilir. OB-GYN’nizle hap, doğum kontrol çekimi veya doğum kontrol çekimi dahil doğum kontrol seçenekleri hakkında konuşun hormonal RİA. Sonra doğum kontrolünün türünü seçin bu sizin için en uygun olanıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Thiocilline Krem Ne İşe Yarar

14. Stresi azaltmak için adımlar atın

“Stres vücudunuzu ağrı eşiğinizi düşürmek de dahil olmak üzere birçok yönden etkiler,” diyor Dr. Borchardt.

Stresi azaltmak elbette yapmaktan daha kolaydır, ancak bunu yapmak için adımlar atmak dönem kramplarından kurtulmanıza yardımcı olabilir. adet sancısı nasıl geçer , adet sancısını en hızlı ne geçirir , adet sancım çok şiddetli ne yapmalıyım

Egzersize ek olarak, stresi azaltmanın birkaç yolu:

  • Yoga
  • Derin nefes egzersizleri
  • meditasyon
  • danışmanlık

15. Vitamin ve minerallerinizi alın

Sağlıklı bir diyet yemek, dönem ağrısını hafifletmenin başka bir yolu olabilir, çünkü krampları azaltmaya yardımcı olmak için bazı vitaminler ve mineraller önerilmiştir.

“Daha fazla araştırmaya ihtiyaç var, ancak bazı kanıtlar tiamin ve magnezyum olarak da adlandırılan B1 vitamininin dönem kramplarını azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Bunlar, çoğu yetişkinin sağlıklı bir diyetle bolca aldığı iki vitamin ve mineraldir “diyor Dr. Borchardt.

B1 vitamini ve magnezyum açısından zengin gıdalar şunları içerir: adet sancısı nasıl geçer , adet sancısını en hızlı ne geçirir , adet sancım çok şiddetli ne yapmalıyım

  • Fındık ve tohumlar
  • Kepekli tahıllar
  • Fasulye, mercimek ve nohut dahil baklagiller
  • Ispanak
  • Karnabahar
  • Kale
  • Avokado
  • kuşkonmaz
  • Portakal

Bu listedeki tüm adet kramp tedavilerini denediyseniz ve hala acı verici dönemleriniz varsa veya hangi seçeneklerin sizin için en iyi çalışacağını önceden bilmek istiyorsanız birinci basamak ayın o döneminde yaşam kalitenizi artırmak için uzun bir yol kat edebilecek adet krampları için daha güçlü tedaviler reçete edebilir. Bir doktordan biraz yardım, dönemlerinizi hayal etmeyi bırakmanın en iyi yolu olabilir. adet sancısı nasıl geçer , adet sancısını en hızlı ne geçirir , adet sancım çok şiddetli ne yapmalıyım

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

inciblog.com Sosyal içerik platformu

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.