1. Anasayfa
  2. Güzellik ve Bakım
Trendlerdeki Yazı

Göz Altı Morluklarına Ne İyi Gelir? [Müthiş Çözümler 2023!]

Göz Altı Morluklarına Ne İyi Gelir? [Müthiş Çözümler 2023!]
göz altı morluklarına ne iyi gelir, göz altı morlukları için maske, göz altı morlukları nasıl giderilir, göz altı morlukları sebebi
0

Göz Altı Morluklarına Ne İyi Gelir? [Müthiş Çözümler 2023!] Göz altı morlukları sorunu erkeklere yabancı değil! Ve meydana geldiklerinde, korkunç ve korkunç hissediyoruz. Endişelenme; bu sorunla karşılaşan tek kişi sen değilsin. Dünyanın en çarpıcı ünlülerinden bazıları bu sorunla bir noktada karşılaştı ve bu Göz altı morlukları gizlemek için makyaj ve gizleyicilere başvurmak zorunda kaldı. göz altı morluklarına ne iyi gelir, göz altı morlukları için maske, göz altı morlukları nasıl giderilir, göz altı morlukları sebebi

göz altı morluklarına ne iyi gelir, göz altı morlukları için maske, göz altı morlukları nasıl giderilir, göz altı morlukları sebebi

Göz çevresindeki cilt hassas olduğundan, bu sorunları tedavi etmek için kimyasal bazlı ürünler yerine doğal ilaçlara başvurmak en iyisidir. İşte, gözlerinizin etrafında yeni bir yaşam kiralamasına yardımcı olabilecek basit ve kolayca yapılabilen ev ilaçlarının bir kova listesi. 

Göz altı morlukları tedavi etmeyi öğrenmeden önce, neden meydana geldiklerinin temel nedenlerini anlayalım: 

Göz altı morlukları için Nedenler ve Risk Faktörleri 

 
Uyku yoksunluğu, zayıf uyku programı 
Bazı alerji türleri 
Aşırı melanin üretimi 
Göz çevresindeki yağ azalması 
Yaş veya diğer faktörler nedeniyle cilt kalınlığı azalıyor ( ) 
Demir eksikliği ( anemi ) 
Aşırı güneş ışığına maruz kalmanın UV hasarı 
Gözlere sık sık dokunmak veya ovalamak 
Genetik 
Hipotiroidizm ( gibi tiroid sorunları ) 
Geçici veya kronik dehidrasyon * yeterince su içmemek ) 
Egzama gibi cilt koşulları 
Sigara içmek 
Hangovers 
Ani ve aşırı kilo kaybı 
Yaşlandıkça – yaşlandıkça daha fazla cilt hasarı birikir, yaşlı insanlar da cildin incelmesini sağlar 
Cilt tonu – koyu tenli insanlar daha belirgin ve belirgin Göz altı morluklarıa sahip olma eğilimindedir 
Aile öyküsü – aile öyküsü koyu halka olan kişilerin aynı şeyi kendileri geliştirme olasılığı daha yüksektir 

Göz Altı Morluklarını Tedavi Etmek İçin Harika Ev Çözümleri: 

1Soğuk çay poşetleri

Bu Göz altı morluklarıla savaşmanın en etkili ve son derece kolay yollarından biri soğuk çay poşetleri kullanmaktır. Tercihen kullanın yeşil çay veya papatya çay poşetleri hızlı sonuçlar için. Artık kafeinin, kan akışını azaltan ve Göz altı morluklarıdan biraz rahatlama sağlamaya yardımcı olan kan damarlarını daraltmaya yardımcı olduğu düşünülmektedir. göz altı morluklarına ne iyi gelir, göz altı morlukları için maske, göz altı morlukları nasıl giderilir, göz altı morlukları sebebi

  • Soğuk Çay Poşetleri Nasıl Kullanılır – Torbaları suya batırın ve buzdolabında soğutun. Buzdolabından çıkarın ve 10 ila 15 dakika boyunca her iki gözünüze hafifçe yerleştirin. Düzenli olarak tekrarlayın. 

2Rendelenmiş Patates veya Rendelenmiş Salatalık

Bu açık ara en etkili çözümlerden biridir. Ayrıca göz çevresindeki şişliği azaltmaya yardımcı olurlar. Vitaminler, antioksidanlar ve bu soğutma sebzelerinin antienflamatuar doğası, göz çevresindeki iltihabı azaltmaya yardımcı olurken aynı zamanda kararmayı da ortadan kaldırmaya yardımcı olur. 

  • Patates veya Salatalık Nasıl Kullanılır – Biraz çiğ patates veya salatalık rendeleyin ve parçaları gözlerinize yerleştirin. Rahatlayın ve 10-12 dakika sonra çıkarın. Alternatif olarak, patates veya salatalık suyunu da çıkarabilirsiniz. Pamuklu bir top alın, meyve suyuna batırın ve gözlerinizin üzerine yerleştirin. Göz altı morlukların etrafındaki tüm alanın kaplandığından emin olun. 1-3 dakika bekletin ve soğuk suyla yıkayın. Zamana basılmanız durumunda, doğrudan gözlerinize salatalık veya patates dilimleri de koyabilirsiniz. 

BUNU DA OKUYUN : Dudakta sivilce neden çıkar?

3Soğuk Süt

Soğuk süt gözler için doğal bir temizleyicidir ve ayrıca hassas cildi gözlerin etrafında yatıştırmaya yardımcı olur. Soğuk süt, sadece şişliği azaltmaya yardımcı olmakla kalmayıp aynı zamanda cildi hafifleten laktik asit içerir. Ek olarak, sütteki potasyum cildin daha iyi nemlendirilmesini sağlar ve sizi daha yumuşak ve esnek bir cilt bırakır. 

  • Süt Nasıl Kullanılır – Pamuklu bir topu soğuk sütün içine batırın ve göz bölgesine uygulayın. Bir süre saklayın ve daha sonra gözleri soğuk suyla durulayın. Haftada en az üç kez tekrarlayın!

göz altı morluklarına ne iyi gelir, göz altı morlukları için maske, göz altı morlukları nasıl giderilir, göz altı morlukları sebebi

5. Başı Yükseltme

Uyku şeklimiz de gözlerimizin çevresini etkiler. Başın altındaki birkaç yastık onu kaldırabilir ve sıvının gözlerin altında birikmesini önleyerek kabarık ve şişmiş görünmelerini sağlayabilir. 

5Aloe Vera

Aloe Vera etkili bir nemlendiricidir. Nemlendirilmiş cildin sarkma olasılığı daha düşüktür ve daha uzun süre sağlıklı kalacaktır. Ek olarak, aloe vera cildi beslemeye yardımcı olarak erken yaşlanmayı önler. 

  • Aloe Vera Nasıl Kullanılır – Çuvalın üzerine vurmadan önce, Aloe Vera jeli gözlerin altına hafifçe uygulayın ve 5-7 dakika masaj yapın. Yapışkan ve rahatsız hissetmedikçe durulamayın. 

6Badem yağı ve Limon suyu

  • Göz altı morlukları tedavi etmek için denenmiş ve test edilmiş bir başka çözüm, badem yağı ve limon suyunu karıştırmaktır. Limon suyunun aktif bileşeni askorbik asittir, diğer besinlerle birlikte gözlerin etrafında kabarık daireler oluşturabilecek su tutulmasını azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca hafif bir ağartma etkisi vardır, ancak seyreltilmemiş kullanıldığında ters etkiye sahip olabilir ve cilde zarar verebilir, bu nedenle her zaman dikkatli olun. göz altı morluklarına ne iyi gelir, göz altı morlukları için maske, göz altı morlukları nasıl giderilir, göz altı morlukları sebebi
  • Badem Yağı ve Limon Suyu Nasıl Kullanılır – Bir çay kaşığı badem yağı ve birkaç damla limon suyu alın, birleştirin ve göz bölgesine hafifçe uygulayın. Masaj yapın ve 2 ila 3 dakika dinlendirin. Durulayın! 

7. Gül suyu

Bu kesinlikle büyük annenin gizli çaresi olarak adlandırılabilir! Rosewater ferahlatıcı, gençleştiricidir ve neredeyse tüm cilt tiplerinde ve ciltle ilgili tüm konularda pratik olarak kullanılabilir. Aynı zamanda hafif bir büzücüdür ve etkili bir cilt toneri olarak da kullanılabilir. 

  • Aloe Rosewater Nasıl Kullanılır – Pamuklu göz pedlerini gül suyuna batırın ve göz kapaklarının üzerine yerleştirin. 10 ila 15 dakika bekletin. En iyi sonuçları görmek için her gece bir ay boyunca tekrarlayın. 

8Domates

Domates doğal ağartma maddeleridir. Ayrıca göz çevresindeki renk değişikliğini azaltmaya yardımcı olan antioksidanlar içerirler. göz altı morluklarına ne iyi gelir, göz altı morlukları için maske, göz altı morlukları nasıl giderilir, göz altı morlukları sebebi

  • Domates Nasıl Kullanılır – Bir çay kaşığı domates suyunu bir kaşık limon suyu ile karıştırın ve her iki göz bölgesine de uygulayın. 10 dakika kadar bekletin ve soğuk suyla durulayın. Alternatif olarak, Göz altı morluklarıdan kurtulmak için biraz limon suyu ve nane yaprağı ile karıştırılmış domates suyu da tüketebilirsiniz. 

9Yoga ve Meditasyon

Göz altı morlukların altında yatan nedenlerden biri stres, depresyon ve düzensiz bir yaşam tarzı. Bu nedenle, Göz altı morluklarıla başa çıkmanın en ihtiyatlı yollarından biri sakin ve besteli kalmaktır. Ancak stres hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğundan, bu her zaman mümkün değildir. Bu nedenle, Yoga ve Meditasyonu günlük bir ritüel yapmak faydalıdır! 

Yoga sadece zihni sakinleştirmekle kalmaz, aynı zamanda vücut saatini düzenlemeye yardımcı olur ve en önemlisi, vücut sorunlarının çoğunu çekirdekten ele alır. 

göz altı morluklarına ne iyi gelir, göz altı morlukları için maske, göz altı morlukları nasıl giderilir, göz altı morlukları sebebi

10. Düzenli Uyku

Tartışmalı olarak, Göz altı morluklarıdan – düzenli olarak yeterince uyumaya çalışırken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli faktörlerden biri. Düzenli uyku vücudunuzun ( ve böylece cildinizin ) dinlenmek, onarmak ve yenilenmek için yeterli zamana sahip olmasını sağlar. Bu, cildinizin gençliğini ve genel sağlığınızı iyileştirir. İç sağlık koşullarımızı ortaya koyan ilk şeylerden biri zayıf cilt durumudur. Düzenli olarak uygun uyku, uzun vadede Göz altı morlukları önlemeye ve azaltmaya karşı en büyük silahınız olabilir. 

göz altı morluklarına ne iyi gelir, göz altı morlukları için maske, göz altı morlukları nasıl giderilir, göz altı morlukları sebebi

11. Diğer Çözümler

Göz altı morlukları için yukarıdaki doğal tedavilerin yanı sıra, denemek için bir dizi başka ev ilacı vardır. İşte bazı harika alternatif seçeneklerin hızlı bir listesi: 

  • Portakal suyu, her ikisi de sağlıklı cilde yardımcı olan vitaminler, özellikle A ve C vitaminleri bakımından zengindir. Portakal suyunu biraz gliserinle ekleyin ve gözlerinizin altına uygulayın. 
  • E vitamini yağı, hasarla savaşmaya ve Göz altı morlukların keskinliğini önlemeye veya azaltmaya yardımcı olabilir. Hücre hasarına neden olduğu bilinen serbest radikallerden kurtularak çalışır.  
  • Çok fazla cilt bakım ürünü kullanmaktan hoşlanmıyorsanız, nazik ve organik hindistancevizi yağı hassas ciltler için mükemmeldir. Hindistan cevizi yağı, bol görünümü hafifletirken cildi yatıştırmaya ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir.  göz altı morluklarına ne iyi gelir, göz altı morlukları için maske, göz altı morlukları nasıl giderilir, göz altı morlukları sebebi
  • Zerdeçal, hindistancevizi yağı gibi doğal bir antienflamatuar maddedir. Bazı ananas suyu ( veya başka bir temel madde ) ile göz altı cildinize uygulayabilirsiniz.  
  • Bitter çikolata yüksek miktarda flavonol içerir, bu bitki bileşikleri UV radyasyon hasarından korunma ile ilişkilidir. Flavonoller daha yavaş bir yaşlanma süreciyle bağlantılıdır, çünkü güneş ışığından kaynaklanan hasarın bir kısmını önlemeye yardımcı olurlar, bu yüzden arada bir bitter çikolatanın tadını çıkarın. Mideniz ve cildiniz bundan memnun olacak! 
  • Omega-3 yağ asitleri temel besinlerdir ve vücudunuzun hücresel yapılarının bir parçasıdır, ayrıca uygun kan dolaşımı için de faydalıdır. Daha önce de belirttiğimiz gibi, bol gözler ve Göz altı morlukların zayıf kan akışı ile ilgisi vardır. Omega-3 yağ asitleri açısından zengin gıdalar arasında somon ve bazı fındık bulunur. Vücudunuzun kanı daha iyi dolaştırmasına ve koyu daire gelişimini engellemesine yardımcı olabilir.  
  • Yüksek miktarda tuz ( özellikle tuz ) ve daha az sudaki sodyum şişirilmiş bir görünüme neden olabilir. Tuz tüketiminizi azaltın ve günlük olarak sağlıklı miktarda su için. Suyun önemini biraz daha genişlettik, makaleyi daha da aşağıya taşıdık. göz altı morluklarına ne iyi gelir, göz altı morlukları için maske, göz altı morlukları nasıl giderilir, göz altı morlukları sebebi
  • Tuz ve kahve gibi alkol de susuz bir maddedir. Vücudunuzun çok fazla sıvı atmasına neden olur ve bu da akşamdan kalma semptomlarına yol açar. Alkol tüketiminizi azaltın, hafta sonu kabarık gözlerle uyanmadığınızda sonuçları fark edeceksiniz! 

Son olarak, Gözaltı Morluklarına Doğal Olarak Bir Nokta Yaparak: 

  1. C vitamini ve demir açısından zengin bir diyet tüketin
  2. Gözlerini her zaman ovmaktan kaçının 
  3. Güçlü göz kozmetiklerinden kaçının. Doğal ol! 
  4. Göz altındaki cildi nemlendirin 
  5. Güneşe çıktığınızda güneş gözlüğü takın. Sadece şık görünmenize yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda gözleri zararlı UV ışınlarından korumaya yardımcı olacaklar 

Göz altı morlukları oldukça yaygındır ve sizin için dünyanın sonu olmak zorunda değildirler. Aceleniz varsa ve bir yere gidiyorsanız onları makyajla gizlemek iyidir, ancak onları kontrol altında tutmanın en iyi yolu doğaldır. Bu basit yönergeleri izleyin, biraz daha dikkatli olun ve Göz altı morlukları endişelerinizin en azı olacaktır. 

göz altı morluklarına ne iyi gelir, göz altı morlukları için maske, göz altı morlukları nasıl giderilir, göz altı morlukları sebebi

 Gözaltı Morlukları Neden Olur? 

Belirli bir yaş grubuyla sınırlı olmayan bu Göz altı morlukları, öncelikle aşağıdaki nedenlerden dolayı ortaya çıkar: göz altı morluklarına ne iyi gelir, göz altı morlukları için maske, göz altı morlukları nasıl giderilir, göz altı morlukları sebebi

1.Yanlış diyet

Salatalar, meyveler ve önemsiz, sağlıksız ve işlenmiş gıdaların alınması gibi besleyici gıdaların eksikliği Göz altı morlukların ortaya çıkmasına neden olur. Yetersiz beslenme ayrıca cildin donuk, sığ görünmesini sağlar ve bu Göz altı morlukların oluşumuna neden olabilir. 

2.Yetersiz su alımı

Su, vücudun her zaman ihtiyaç duyduğu hayati bir sıvıdır. Sadece cildi nemlendirmeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda toksinlerin salgılanmasına da yardımcı olur. Su alımınızı artırın ve bu Göz altı morlukların ne kadar sihirli bir şekilde kaybolmaya başladığını görün. 

3.Uykusuzluk

Düzensiz uyku düzenleri veya kısa uyku döngüleri Göz altı morlukların oluşumuna yardımcı olur. Bu nedenle, yeterli dinlenme dönemleri ile birlikte dengeli bir yaşam tarzına sahip olmak hayati önem taşımaktadır. 

4.Genetik

Çoğu zaman, birçok insan Göz altı morlukları sorununu ebeveynlerinden devralabilir. Bu kategoriye girerseniz, Göz altı morlukları sorunu tamamen çözülemez. Ancak yeterli bakım ve beslenme ile azaltılabilirler. göz altı morluklarına ne iyi gelir, göz altı morlukları için maske, göz altı morlukları nasıl giderilir, göz altı morlukları sebebi

5.Hastalık

Uzun süreli hastalık dönemleri rutinimizi program dışı bırakabilir ve geçici koyu halka oluşumuna neden olabilir. 

göz altı morluklarına ne iyi gelir, göz altı morlukları için maske, göz altı morlukları nasıl giderilir, göz altı morlukları sebebi

6.Bilgisayar kullanımı

Akıllı telefonun ve bilgisayarın önünde uzun saatler göz gerginliğine ve strese neden olabilir. Bu Göz altı morluklarıa da neden olabilir. 

7.Alerjiler

Göz kuruluğu ve alerjik reaksiyonlar Göz altı morlukları tetikler. Histaminikler kan damarlarının genişlemesine ve kızarıklığa, kabarık gözlere, kırık kan damarlarına neden olur ve bu da Göz altı morluklarına yol açabilir. 

8.Güneş aşırı maruziyeti

Aşırı maruz kalma, özellikle göz çevresindeki cilt rengini koyulaştıran fazla melanine neden olabilir. 

9.Yaş

Doğal yaşlanma cildi inceltir ve cildin altındaki koyu kan damarları görünür hale gelir ve gözlerin altındaki alan daha koyu görünür hale gelir. göz altı morluklarına ne iyi gelir, göz altı morlukları için maske, göz altı morlukları nasıl giderilir, göz altı morlukları sebebi

Neyse ki, bu Göz altı morlukların oluşumlarını görmeye başladığınızda her şey kaybolmaz! Yeterli bakım ve tedavi ile bu durumu hemen kontrol altına alabilirsiniz. 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

inciblog.com Sosyal içerik platformu

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.