1. Anasayfa
  2. Sağlık
Trendlerdeki Yazı

Dil Nasıl Temizlenir? [Bu Yöntem Bir harika 2023]

Dil Nasıl Temizlenir? [Bu Yöntem Bir harika 2023]
dil nasıl temizlenir , dil temizleme , dil temizleme aparatı
0

Dil Nasıl Temizlenir? [Bu Yöntem Bir harika 2023] Ne zaman ağız ve dişlerin temizlenmesi, sadece dişleri fırçalamak akla geliyor. Bununla birlikte, dişlerin tek başına fırçalanması ağız hijyeni için yeterli değildir. Ağız hijyenini sağlamak için dişlerin fırçalanması, diş ipi kullanılması ve aynı zamanda dilin temizlenmesi önemlidir. Bu şekilde, zararlı bakteriler ağızdan etkili bir şekilde çıkarılabilir. dil nasıl temizlenir , dil temizleme , dil temizleme aparatı

dil nasıl temizlenir , dil temizleme , dil temizleme aparatı

Diliniz, dilinize kaba dokusunu veren parmak benzeri projeksiyonlar olan yüzlerce küçük papilla ile kaplıdır. İlginç bir şekilde, bu papillalar dilinizde parmak izleriniz kadar benzersiz bir desen oluşturur. Ayrıca dilinizde plak, bakteri, gıda kalıntısı ve ölü cilt hücrelerini kolayca barındıran halı benzeri bir yüzey oluştururlar. Bu, ağız kokusuna ve bir dizi diğer ağız sağlığı sorununa yol açabilir. Dilinizin sağlıklı kalmasını sağlamak için bir diş hekimi ile rutin ziyaretler planlamanın yanı sıra, onu temiz tutmanın ve süreçteki genel sağlığınızı iyileştirmenin bazı kolay yolları vardır. dil nasıl temizlenir , dil temizleme , dil temizleme aparatı

Dil Temizliğinin Önemi Nedir?

Dil temizliği kadar önemli diş fırçalama. Bununla birlikte, birçok kişi tarafından ihmal edilir ve gerekliliği bilinmemektedir.

Dil düzenli olarak temizlenmezse, bazı sağlık sorunlarına neden olur. Bu sorunlar aşağıdaki gibidir:

  • Dili temizlememek, dilde biriken bakterilerin ağızdan çıkarılmamasına ve bakterilerin zamanla çoğalmasına neden olur. Sonuç olarak, bu bakteriler dişlere yayılabilir, diş etlerinde iltihaplanmaya, diş kaybına, hamilelikte düşüklere ve kalp krizi gibi ciddi sorunlara neden olabilir.
  • Düzenli dil temizliği yapılmaması dilin renk değişikliğine neden olabilir. Çünkü dilde biriken yiyecek ve içecek parçaları temizlenmez ve dilde leke oluşumuna yol açar. Zamanla, bu dilin koyulaşmasına ve kıllı görünmesine neden olarak estetik hakkında endişelenmenize neden olabilir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Kekik Suyunun Zararları

 

Dil Nasıl Temizlenir 2023!

1.Dilinizi Dil Kazıyıcı ile Temizleme (Dil Temizleme Aparatı)

Dilinizi fırçalamadan önce veya sonra dilinizi temizlemek için bir dil kazıyıcı kullanılabilir. Diliniz hassastır, bu nedenle nazik olmak ve temizleyiciye çok güçlü bir şekilde basmamak önemlidir. dil nasıl temizlenir , dil temizleme , dil temizleme aparatı

Dilinizi kolay ve hızlı bir şekilde temizlemek için şu ipuçlarını izleyin:

  • Kazıyıcıyı dilin arkasına yerleştirin ve aleti dilinizin önüne doğru çekin.
  • Kazıyıcıyı farklı açılarda dilinizde birçok kez hareket ettirin.
  • Ağzınızı suyla durulayarak fazla yiyecekleri veya dilinizdeki kalıntıları çıkarın.
  • Dil kazıyıcıyı her kullandığınızda sıhhi ve temiz tutmak için çıkarın veya durulayın.

dil nasıl temizlenir , dil temizleme , dil temizleme aparatı

2.Dilinizi Fırçalama

  • Diş fırçanıza az miktarda diş macunu koyun.
  • Dilinizin arkasından başlayın ve ileriye doğru fırçalayın.
  • Dişlerinizi fırçalamak gibi ileri geri hareketlerde yumuşak ama sağlam bir baskı kullanın.

Dilinizi temizledikten sonra, ister diş fırçası ister kazıyıcı olsun, ağız durulama kullanın. Ardından kazıyıcıyı veya diş fırçasını suyla durulayın. Dil temizleme tekniğinizi nasıl kontrol edersiniz? Dilinizi temizlemeyi ne zaman bitirdiğinizi bileceksiniz çünkü renksiz enkazların hepsi kaybolur, dilinizi temiz, pembe ve tazelenir.

Yukarıda belirtilen malzemelere erişiminiz yoksa, dili bir kaşık yardımıyla da temizleyebilirsiniz.

Dilinizi temizlemenin en basit yolu dişlerinizi fırçalarken dilinizi fırçalamaktır. Bu yöntemler dilinizi bir diş fırçasıyla temizlerken, dilinizi tamamen çekerek dilinizi fırçalamamalısınız. Bu şekilde, dil nasıl temizlenir dilde biriken kir kolayca atılabilir. Aynı zamanda tekrar ağzına yerleşmesi önlenir.

Dil temizliği için bir diş fırçası kullanacaksanız, diş fırçanızın yumuşak olduğundan emin olmalısınız. Çünkü sert bilekli bir diş fırçası dilinize zarar verebilir.

Dilinizi temizlemek için bir dil kazıyıcı da kullanabilirsiniz. Dil kazıyıcıyı dilin köküne getirin ve dilin ucuna doğru hareket ettirin. Bu şekilde, dilde biriken gıda parçacıkları temizlenir. Dil kazıyıcıyı kullandıktan sonra, ağzınızı gargara ile durulamalı ve bu işlemi iki veya üç kez tekrarlamalısınız.

dil nasıl temizlenir , dil temizleme , dil temizleme aparatı

Çalışmalar, dil temizleme performansı açısından diş fırçası ve dil kazıyıcı arasında büyük bir fark olmadığını göstermektedir.

Bir diş fırçasına veya dil kazıyıcısına erişiminiz yoksa, bir çorba kaşığı kullanarak dilinizi de temizleyebilirsiniz. Ancak, kullanacağınız kaşık diğer kaşıklardan ayrı olmalı ve bunu her zaman aynı kaşıkla yapmalısınız.

Kaşığın alt kısmını damak başınıza doğru tutarak dilin üzerine koymalısınız. O zaman dilin üstünü kazıyarak kaşığı kendinize çekmelisiniz. Bu işlem neredeyse bir dil kazıyıcı kullanmakla aynıdır.

Dilinizi temizlemek için bir kaşık kullanırken, dilinize zarar vermemek için nazik olmalısınız. Çok sert hareketler dile zarar verebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Et Ezilmesine Ne İyi Gelir?

 

3.Dil Temizliğinin Faydaları Nelerdir?

Dil temizliğinin faydaları aşağıdaki gibidir:

  • Kötü nefes alan bakterileri veya diğer sorunları gidermeye yardımcı olur. Farklı bir rahatsızlık varsa, bir diş hekimi kötü nefes açısından incelenmelidir.
  • Dil yüzeyinde biriken bakterilerin kademeli büyümesini ve yayılmasını önler. Bu şekilde dil temizleme ağız ve dişlerde rahatsızlığı önler. Aynı zamanda, bazı hastalıkların ortaya çıkmasını önleyerek genel sağlığın korunmasına yardımcı olur.
  • Dilde biriken bakteriler plak oluşumuna neden olabilir. Bu nedenle, dil hijyenine dikkat edilerek plak oluşumu önlenebilir.
  • Dil temizliği düzenli olarak yapıldığında ağız ve diş hijyeni tam olarak elde edilebilir. Bu şekilde sağlıklı ve uzun süreli dişlere sahip olabilirsiniz. dil nasıl temizlenir , dil temizleme , dil temizleme aparatı

4.Dilinizi Ne Sıklıkta Temizlemelisiniz?

Bakterileri ve plakları uzak tuttuğunuzdan emin olmak için, dilinizi günde iki kez temizlemek en iyisidir. Temel kural, dişlerinizi fırçaladıktan hemen sonra dilinizi fırçalamak veya kazımaktır. Yatmadan önce yapmak, büyüyebilen bakteri miktarını azaltmaya yardımcı olur, bu da sabahları nefes alma şansını azaltır. 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 2
    be_endim
    Beğendim
  • 1
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 1
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

inciblog.com Sosyal içerik platformu

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.