1. Anasayfa
  2. Nedir
Trendlerdeki Yazı

İnternetten Para Kazanma [Müthiş Fikirler 2023]

İnternetten Para Kazanma [Müthiş Fikirler 2023]
internetten para kazanma , internetten para kazanma yolları , ınternetten para kazanma , internetten para kazanma 2023
0

İnternetten Para Kazanma [Müthiş Fikirler 20223] Enflasyonun acısı, nasıl ek gelir elde edeceğinizi düşünmenize neden olabilir. Vaktiniz ve enerjiniz varsa, becerilerinizi ve tutkularınızı bir ek iş için kullanabilirsiniz. NerdWallet, evde, çevrimiçi veya dışarıda para kazanmanın 25 gerçek yolunu topladı. Her potansiyel ek iş için, başlamak için gerekenler, yaş gereksinimleri ve ne kadar hızlı ödeme alabileceğiniz gibi ayrıntıları listeliyoruz. internetten para kazanma , internetten para kazanma yolları , ınternetten para kazanma , internetten para kazanma 2023

internetten para kazanma , internetten para kazanma yolları , ınternetten para kazanma , internetten para kazanma 2023

Çoğu insan hızlı para kazanmak istese de, uzun vadede daha fazla ödeyebilecekleri için “yavaş” işleri hafife almayın.  Ekstra para kazanmanın çevrimiçi ve evde yolları var – ve sonra üçüncü bir alternatif var: çevrimdışı. Esnek ekonominin bu versiyonu daha fazla çalışma gerektirebilir, ancak olumlu tarafı önemli olabilir. Bugünlerde internetten kaçış olmadığı için, bu çevrimdışı yöntemlerden bazılarının çevrimiçi bileşenleri var: internetten para kazanma , internetten para kazanma yolları , ınternetten para kazanma , internetten para kazanma 2023

İnternetten para kazanmak, insanların esnek ekonomide aradığı tatlı noktadır . İster altı rakamlı bir sosyal medya fenomeni olmayı arzulayın, ister sadece normal gelirinizi bazı çevrimiçi ek işlerle desteklemek isteyin, bazı uygun seçenekler bulduk. 

1. Serbest çalışmayı çevrimiçi olarak alın

Upwork, Fiverr ve Freelancer.com gibi web siteleri aracılığıyla çevrimiçi para kazanın. Bu siteler, yazma, programlama, tasarım, pazarlama, veri girişi ve sanal asistanlık gibi çeşitli serbest işler yapma fırsatları sunar . İkinci bir dilde akıcı mısınız? Gengo veya Blend Express gibi siteleri kontrol edin veya kendi siteniz aracılığıyla işlerinizi canlandırın. Ne tür bir serbest çalışma yapıyor olursanız olun, ne ücret alacağınızı bilmek için sağladığınız iş türü için devam eden ücreti takip edin. Upwork’e nasıl başlayacağınızı öğrenin .

Toplam süre: İlk işinizi almanız biraz zaman alabilir. Kurulum: 24 saat. Başlamak ne kadar kolay: Uzmanlığınız varsa kolay. Ne kadar hızlı ödeme alacaksınız: Siteye göre değişir.

Bilmem gerek
  • Upwork, profilinizi 24 saat içinde onaylayacaktır. Ancak, ilk serbest işinize başlamanın zaman alabileceğini unutmayın.

  • Ödeme siteye göre değişir. Upwork’te, fatura dönemi sona erdikten 10 gün sonra siz ve müşteri çalışmayı inceledikten sonra size ödeme yapılır. Fiverr’da, iş emri tamamlandığında size ödeme yapılır, ancak 14 gün boyunca para çekemezsiniz.

Gereksinimler

  • Upwork ve Fivver, kullanıcıların iş satabilmeleri için en az 18 yaşında olmalarını şart koşuyor. Ve Freelancer.com, kullanıcıların en az 16 yaşında olmasını gerektirir.

  • Bazı siteler, ABD vatandaşı veya daimi ikametgah sahibi olmanızı gerektirir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Boşaldıktan Sonra Erkek Psikolojisi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Tahrik Olan Erkek Beden Dili

2. Web sitelerini ve uygulamaları test edin

Evden para kazanmanın başka bir yolu da UserTesting.com gibi sitelerdir. Belirli web sitelerinin ve uygulamaların ne kadar iyi veya çok iyi çalışmadığına ilişkin düşünceleriniz için para alırsınız. Kabul edilmek için kısa bir testi tamamlamanız gerekecek, ardından test türüne göre size ödeme yapılacaktır.

Toplam süre: Onay süresi değişebilir. Kurulum: Bir saatten az. Başlamak ne kadar kolay: Teknoloji donanımına sahipseniz ve bir örnek testi tamamlarsanız kolay. Yaş eşiği: 18+. Ne kadar hızlı ödeme alacaksınız: Yedi gün.

Bilmem gerek : internetten para kazanma , internetten para kazanma yolları , ınternetten para kazanma , internetten para kazanma 2023

  • Genellikle başvuru sürecinin bir parçası olarak bir numune testi tamamlamanız gerekir.

  • Başvurunuz onaylandıktan sonra test fırsatlarını almaya başlayacaksınız.

  • Onay için zaman çizelgesi değişebilir.

  • PayPal aracılığıyla bir web sitesi veya uygulama testini tamamladıktan yedi gün sonra ödeme alırsınız.

Gereksinimler
  • En az 18 yaşında olmanız gerekiyor.

  • Bir bilgisayara, internet bağlantısına ve mikrofona ihtiyacınız var.

  • Mobil uygulama testçilerinin ayrıca bir Android veya iOS cep telefonuna veya tabletine ihtiyacı vardır.

  • Bazı sitelerin dil gereksinimleri olabilir.

3. Amazon’un Mechanical Turk’teki görevleri alın

Otomasyon çağında bile, bazı işler hala insan dokunuşu gerektiriyor. Şirketler genellikle bu işleri Amazon’un Mechanical Turk’ü gibi kitle kaynaklı bir pazar yerine yaptırır. Bir “işçi” olarak, size verilecek görevler sıkıcı olabilir – görüntüleri etiketleme, videoları yazıya dökme, faturaları sınıflandırma – ve birkaç dakikadan birkaç saate kadar sürebilir. Geçici işverenler veya “talep edenler” her görev için fiyatı belirler ve size ödeme yapmadan önce bitmiş ürünü onaylar. Bu, dolandırıcılığa yer bırakabilir, araştırmanızı yapın. Turkkit ve Türker Nation alt dizinleri gibi çevrimiçi topluluklar sizi kurnaz bayilerden uzaklaştırabilir ve ne kadar para kazanmayı bekleyebileceğiniz konusunda gerçekçi bir fikir verebilir. İnternette hızlı para kazanmanın bir yolu olarak Mechanical Turk hakkında daha fazlasını okuyun . internetten para kazanma , internetten para kazanma yolları , ınternetten para kazanma , internetten para kazanma 2023

Toplam süre: Onaylanıp onaylanmadığınızı öğrenmek için en fazla üç iş günü. Kurulum: Seçtiğiniz göreve bağlıdır. Başlamak ne kadar kolay: Belirli becerileriniz varsa kolay. Yaş eşiği: 18+. Ne kadar hızlı ödeme alacaksınız: 30 güne kadar sürebilen iş onayından sonra ödeme alırsınız.

Bilmem gerek
  • Çalışmanızı gönderdikten sonra, istekte bulunan kişinin bunu onaylaması için 30 günü vardır.

  • Kazançlarınızı banka hesabınıza yatırabilir veya Amazon hediye kartı taktırabilirsiniz.

Gereksinimler
  • Mechanical Turk’e kayıt olmak için en az 18 yaşında olmalısınız.

  • Mechanical Turk’e kaydolmak için bir Amazon hesabına da ihtiyacınız var.

internetten para kazanma , internetten para kazanma yolları , ınternetten para kazanma , internetten para kazanma 2023

4. Para için anket yapın

Çevrimiçi anketlere katılarak evden para kazanabilirsiniz , ancak çok fazla kazanmayı beklemeyin. Anket siteleri genellikle büyük bir getiri sağlamaz ve birçok site hediye çeki kazanmak için nakit paradan daha faydalıdır. Daha popüler anket sitelerinden bazıları Swagbucks ve Survey Junkie’dir. Sizin için en uygun olanı bulmak için anket siteleri analizimizi okuyun .

Toplam süre: Biraz zaman alacak. Kurulum: Sadece birkaç dakika. Başlamak ne kadar kolay: Çok. Sadece kayıt olun ve başlayın. Yaş eşiği: 13 ila 18+. Ne kadar hızlı ödeme alacaksınız: Siteye göre değişir.

Bilmem gerek
  • Anket siteleri, yeni başlayanlar için çevrimiçi para kazanma konusunda bir seçenek olabilir, çünkü bir siteye kaydolabilir ve birkaç dakika içinde anket doldurmaya başlayabilirsiniz.

  • Ödeme almak için gereken süre, anket sitesine ve anketleri doldurmak için ne kadar zaman ayırdığınıza bağlıdır.

  • Bazı siteler, yalnızca minimum kazanç eşiğine ulaştıktan sonra para çekmenize izin verir.

  • Diğer anket siteleri, nakit (PayPal aracılığıyla) veya hediye kartları için kullanılabilecek puanlar verir.

Gereksinimler : internetten para kazanma , internetten para kazanma yolları , ınternetten para kazanma , internetten para kazanma 2023
  • Anket sitelerinin çoğunda 13 ile 18 arasında (siteye bağlı olarak) değişen bir minimum yaş şartı vardır, bu da bu siteleri gençlerin çevrimiçi para kazanması için bir fikir haline getirir.

  • Bireysel anketlerin özel gereksinimleri olabilir. Fazla açıklama yapılmadan bir anketten diskalifiye edilirseniz şaşırmayın.

5. Bağlı kuruluş bağlantılarıyla blogunuzdan para kazanın

Yeterli trafik alan bir blog yazarıysanız, bir bağlı kuruluş ağına katılarak para kazanabilirsiniz. Bağlı kuruluşlar (yani sizsiniz), birisi web sitesinden ortak siteye tıklayıp oradan bir şey satın aldığında ödeme alırsınız. Bazı blogcular bu şekilde çok para kazanıyor. Bağlı kuruluş pazarlaması ve blog yazarlarının para kazanabileceği diğer yollar hakkında daha fazlasını okuyun .

Toplam süre: Bir hedef kitle oluşturmak oldukça uzun sürebilir. Kurulum: Blog şablonlarıyla site oluşturmak kolaydır. Başlamak ne kadar kolay: Başlamak o kadar da zor değil. Düzenli içerik oluşturmak başka bir konu olabilir. Yaş eşiği: Herhangi biri. Ne kadar hızlı ödeme alacaksınız: Ortalama olarak bir veya iki ay.

Bilmem gerek
  • İlk olarak, her ay sağlıklı sayıda ziyaretçi çeken bir bloga, sosyal medya hesabına veya başka bir çevrimiçi varlığa ihtiyacınız var.

  • Ardından, CJ Affiliate, ShareASale, FlexOffers, Rakuten Advertising veya Amazon Associates gibi bir bağlı kuruluş pazarlama ağına başvurmanız ve bu ağ tarafından onaylanmanız gerekir.

  • Ödeme planları ve eşikler bağlı kuruluş ağına göre değişir, ancak ilk maaş çekiniz için en az bir veya iki ay beklemeyi unutmayın.

  • Amazon Associates, kazançları kazanıldığı takvim ayının bitiminden 60 gün sonra öder.

  • ShareASale kazançları aylık olarak dağıtır.

Gereksinimler
  • Düzenli bir ziyaretçi akışını çeken bir blog, sosyal medya hesabı veya diğer çevrimiçi varlık.

6. Mallarınızı Etsy’de satın

Ahşap işçiliği, mücevher yapımı, nakış veya çömlekçilik için bir tutkunuz mu var? Ev eşyaları, sanat eserleri ve biblolar satan zanaatkârların uğrak yeri olan Etsy’de el sanatlarınızı satın. Etsy’ye göre şirketin 95 milyon aktif alıcısı var ve 2022’de ticari mal satışlarında 13 milyar doların üzerinde hasılat elde etti. Etsy’de nasıl para kazanılacağı hakkında daha fazla bilgi edinin . internetten para kazanma , internetten para kazanma yolları , ınternetten para kazanma , internetten para kazanma 2023

Toplam süre: Müşterilerin sizi bulması biraz zaman alabilir. Kurulum: Oldukça ilgili olabilir. Başlamak ne kadar kolay: Zorluk ölçerde “sert” e doğru eğilmek. Yaş eşiği: 13+. Ne kadar hızlı ödeme alacaksınız: Ertesi günden satıştan sonraki yedi güne kadar.

Bilmem gerek
  • Bir Etsy mağazası açmak işin kolay kısmı. Birkaç saat içinde yapılabilir.

  • Mağazayı açmadan önceki hazırlık çalışmaları daha fazla zaman alır. Satmak için ürünlere, yayınlamak için fotoğraflara ve açıklamalara, mağazanız için bir isme ve başarılı olmanıza yardımcı olacak bir iş planına ihtiyacınız var. Bu bittiğinde, yine de müşteri bulmanız gerekecek. Ne sattığınıza bağlı olarak bu haftalar alabilir, bu nedenle bu iş için genel sürenin yavaş olmasını beklemelisiniz.

  • Bir ürünü sattığınızda, istediğiniz para yatırma planına bağlı olarak ödeme önce Etsy Payments hesabınıza, ardından banka hesabınıza yatırılır.

Gereksinimler
  • 13 yaşından büyük ancak 18 yaşından küçükseniz Etsy’de satış yapabilirsiniz ancak reşit sayılmazsınız ve ekstra politikalara uymanız gerekir.

  • Mağazanızda satılan mallar için gerekli tüm haklara sahip olmanız gerekir.

internetten para kazanma , internetten para kazanma yolları , ınternetten para kazanma , internetten para kazanma 2023

7. Kendiniz bir e-kitap yayınlayın

İyi bir kitap yazmak zor ama internet onu piyasaya sürmeyi kolaylaştırıyor. Sayfaları dağıtabilen bir yazarsanız, kitaplarınızı Kindle mağazasında satmak için Amazon’un Kindle Direct Publishing’i kullanabilirsiniz. Bir kitabı yayınlamak ücretsizdir ve her satıştan %70’e varan oranda telif ücreti kazanabilirsiniz. Kitabınızı yazın, net bir açıklama ve görüntülenecek ayrıntıları girin ve taslağınızı yükleyin. Fiyatı belirleyin ve satıp satmadığına bakın.

Toplam süre: Ne kadar hızlı yazabilirsiniz? Size bir kitap yazmanın zahmetli olabileceğini söylememize gerek yok. Kurulum: Kitap hazır olduğunda KDP’de hızlı ve kolay. Başlamak ne kadar kolay: Sadece yazmaya başlayın. Yaş eşiği: 18+.  Ne kadar hızlı ödeme alacaksınız: Aylık olarak, 100$ eşiğine ulaştıktan sonra.

Bilmem gerek : internetten para kazanma , internetten para kazanma yolları , ınternetten para kazanma , internetten para kazanma 2023
  • Kendini yayınlamanın basit olması kitabınızın satacağı anlamına gelmez. Kindle Store’daki milyonlarca e-kitap başlığıyla rekabet yüksektir.

  • İki telif hakkı seçeneğinden birini seçin: %70 veya %35. %70 seçeneğini seçerseniz, kitabınızı 2,99 ABD doları ile 9,99 ABD doları arasında fiyatlandırmanız gerekir. %35’i seçtiğinizde daha yükseğe çıkabilirsiniz.

Gereksinimler
  • Başlamak için bir Kindle Direct Publishing hesabı oluşturmanız gerekir.

  • Doğru biçimlendirme önemlidir. Amazon, çoğu Microsoft Word belgesinin kolayca e-kitaplara dönüştürüldüğünü, ancak diğer biçimlerin desteklendiğini söylüyor.

8. Fotoğrafçılığınızı satın

Resimlerinizi baskı, tişört, telefon kılıfı ve daha fazlası olarak satmak üzere yüklemenizi sağlayan Fine Art America gibi siteler aracılığıyla fotoğraflarınızı paraya çevirin. Fotoğrafçılar için diğer pazar yerleri arasında SmugMug, 500px ve PhotoShelter bulunur. Bazı siteler abonelik gerektirir, ancak bulut depolamadan parola korumalı galerilere ve özelleştirilmiş bir web sitesine kadar çeşitli özellikler sağlayabilir. internetten para kazanma , internetten para kazanma yolları , ınternetten para kazanma , internetten para kazanma 2023

Toplam süre: Alıcıların sizi bulması ve işinizi beğenmesi gerekiyor. Kurulum: Sadece birkaç saat. Başlamak ne kadar kolay: Bir fotoğraf kitaplığınız varsa, yoldasınız. Yaş eşiği: Herhangi biri. Ne kadar hızlı ödeme alacağınız: Satış platformunuza bağlıdır.

Bilmem gerek
  • SmugMug, PhotoShelter veya Fine Art America gibi sitelerde birkaç saat içinde bir profil oluşturabilirsiniz.

  • Ödeme, siteye bağlı olarak büyük ölçüde değişir.

  • Fine Art America: Ödeme, 30 günlük iade süresi sona erdikten sonra yapılır. Her ayın 15’inde gönderilir.

  • PhotoShelter: Seçtiğiniz ödeme yöntemine (PayPal, Stripe vb.) satış sırasında yapılan ödeme.

  • SmugMug: En az 5$ bakiyeniz varsa ödemenin bir sonraki ay yapılmasını talep edebilirsiniz.

Gereksinimler
  • Gereksinimler siteye göre değişir, ancak sattığınız görseller için gerekli tüm haklara sahip olmanız gerekir.

9. Boş yatak odanızı Airbnb’de listeleyin

Tatil kiralama sitelerinde evinizi veya boş yatak odanızı kiralamak, ekstra para kazanmanın başka bir yoludur. Mülkü temizlemek ve bakımını yapmak, ev eşyalarını değiştirmek ve hizmet ücretlerini ödemek için biraz para harcamaya hazır olun. Başlamadan önce kiralama sözleşmenizi inceleyin. internetten para kazanma , internetten para kazanma yolları , ınternetten para kazanma , internetten para kazanma 2023

Toplam süre: Talep başarıyı artırır ve bu bulunduğunuz yere bağlıdır. Kurulum: Bir liste oluşturulabilir ve saatler içinde yayınlanabilir. Başlamak ne kadar kolay: Kiralayacak bir yeriniz varsa, bu basit bir işlemdir. Yaş eşiği: 18+. Ne kadar hızlı ödeme alacaksınız: Yaklaşık bir gün.

Bilmem gerek
  • Aynı gün içerisinde kayıt oluşturarak rezervasyon almaya başlayabilirsiniz.

  • Ödeme genellikle misafirinizin planlanan check-in saatinden yaklaşık 24 saat sonra yapılır, ancak bu ödemenin işlenme süresi ödeme yöntemine bağlıdır.

Gereksinimler
  • Şehir yönetmelikleri ve ev sahibiniz, apartman yönetim kurulu veya ev sahipleri derneğiniz tarafından yayınlanan kurallar dahil olmak üzere, mülkünüzdeki kısa süreli veya tatil amaçlı kiralamaları yöneten tüm kurallara uyun.

10. Az kullanılmış kıyafetleriniz isatın

Artık giymediğiniz kıyafetleri satmak, biraz para kazanmanın hızlı bir yoludur. Daha hızlı para kazanmak için yerel konsinye mağazalarıyla başlayın veya alıcı bulmak için ThredUp ve Poshmark gibi siteleri kullanın. Çevrimiçi rotayı seçerseniz, parçalarınızın net, iyi aydınlatılmış fotoğraflarını çektiğinizden ve rekabetçi fiyatlar belirlemek için benzer öğeleri araştırdığınızdan emin olun. Giysilerinizi nasıl satacağınıza dair ipuçları alın . internetten para kazanma , internetten para kazanma yolları , ınternetten para kazanma , internetten para kazanma 2023

Toplam süre: Satış kanalına göre değişir. Kurulum: Kolay ve hızlı. Bir konsinye satış mağazasına gidebilir veya bir kutuyu giysilerle doldurup gönderebilirsiniz. Başlaması ne kadar kolay: Kolay. Dolabın temizlenmesi en zor kısım olabilir. Yaş eşiği: Herhangi biri. Ne kadar hızlı ödeme alacağınız: Satış kanalına göre değişir. 

Bilmem gerek
  • Kullanılmış kıyafetleri ve aksesuarları birkaç şekilde satabilirsiniz, ancak bunların hepsinin başlaması oldukça hızlıdır.

  • Hızlı: Plato’s Closet gibi gerçek mekanda faaliyet gösteren bir konsinye satış mağazası size anında nakit verir.

  • Orta: Diğer yüz yüze ve çevrimiçi konsinye satış mağazaları, ürünleriniz satıldığında veya ürünlerinizi teslim alıp incelediklerinde size ödeme yapar. Her iki durumda da, ödemeniz için en az bir ay bekleyin.

Gereksinimler
  • Dikkatlice giyilen ayakkabılar, giysiler ve aksesuarlar.

internetten para kazanma , internetten para kazanma yolları , ınternetten para kazanma , internetten para kazanma 2023

11. Eski telefonları, elektronik eşyaları nakit karşılığında takas edin

Ortalıkta eski bir telefon, iPad, dizüstü bilgisayar veya oyun sistemi mi var? Swappa veya Gazelle gibi bir sitede sat. Katılımcılara Amazon hediye kartları ödeyen Amazon’un takas programına ve eBay’e göz atın. Aceleniz varsa, cihazınız için yerinde nakit sunan bir ecoATM kioskunu deneyin.

Toplam süre: Çok sayıda seçenek olduğundan, harcanan süre değişiklik gösterecektir. Kurulum: Bir esinti. Başlaması ne kadar kolay: Kolay, özellikle de telefonunuz iyi durumdaysa. Yaş eşiği: Herhangi biri. Ne kadar hızlı ödeme alacaksınız: Satış yaptığınız yere göre değişir.

Bilmem gerek
  • Doğrudan Satış (Swappa, OfferUp, Facebook Marketplace): Çoğu durumda, telefonun fotoğraflarını çeker, elektronik seri numarasının temiz olduğunu doğrular ve ilanınızı yayınlarsınız. Bazı siteler gönderileri inceler ve onaylar, ancak süre minimumdur. Ücretler değişiklik gösterir. Örneğin Swappa, %3 satıcı ücreti alır. internetten para kazanma , internetten para kazanma yolları , ınternetten para kazanma , internetten para kazanma 2023

  • Satıcıya Satış (Gazelle): Anında fiyat teklifi almak için birkaç soruyu çevrimiçi olarak yanıtlayın. Ardından cihazınızı gönderin ve şirket, durumunun açıklandığı gibi olduğunu onayladığında ödeme alın.

  • Doğrudan satış: Ne zaman ödeme alacağınız, telefonunuzun veya cihazınızın ne kadar hızlı satıldığına bağlıdır. Ürün satıldıktan sonra ödeme hızlıdır. internetten para kazanma , internetten para kazanma yolları , ınternetten para kazanma , internetten para kazanma 2023

Gereksinimler
  • Kullanılmış bir telefon, dizüstü bilgisayar, oyun sistemi vb.

  • Cep telefonları: Telefonun çalınmadığını veya bir geri ödeme planı kapsamında olmadığını doğrulamanız gerekir.

Para kazanma dolandırıcılığına dikkat

İnternet, çevrimiçi veya evden para kazanma fırsatlarıyla doludur, ancak bunların çoğu, düpedüz dolandırıcılık değilse bile sorgulanabilir. Peşin ücret isteyen, sertifikasyon için ödeme yapmanızı isteyen veya Sosyal Güvenlik numaranızı veya kredi kartı numaranız gibi herhangi bir finansal bilgiyi talep eden herhangi bir “fırsata” karşı dikkatli olun. internetten para kazanma , internetten para kazanma yolları , ınternetten para kazanma , internetten para kazanma 2023

Bir fırsatın yasal olup olmadığından hâlâ emin değil misiniz? Filtrelenmemiş incelemeler ve şikayetler için Reddit’tekiler gibi topluluk forumlarını arayın. Ayrıca, şirketin Better Business Bureau profiline sahip olup olmadığını kontrol edin. BBB, bildirilen şikayetler, iş şeffaflığı ve diğer faktörlere dayalı olarak derecelendirmeler verir. 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

inciblog.com Sosyal içerik platformu

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.