1. Anasayfa
  2. Nedir
Trendlerdeki Yazı

Siyah İle Uyumlu Renkler! [Siyah Renk 2023]

Siyah İle Uyumlu Renkler! [Siyah Renk 2023]
siyah ile uyumlu renkler, siyah ile uyumlu renkler giyim, siyahla uyumlu renkler
0

Siyah İle Uyumlu Renkler! [5 Uyumlu Renk 2023] Siyahın güzelliği, hemen hemen her renk tonuyla eşleştirilebilmesidir; bu da onu hem klasik hem de çağdaş evlerde kucaklamak için son derece uyarlanabilir, kalıcı ve popüler bir renk seçimi haline getirir. siyah ile uyumlu renkler, siyah ile uyumlu renkler giyim, siyahla uyumlu renkler

siyah ile uyumlu renkler, siyah ile uyumlu renkler giyim, siyahla uyumlu renkler

Bununla birlikte, tasarım uzmanlarımız siyahla dekorasyon yaparken diğerlerinin üzerinde duran en iyi vurgu renklerini ortaya çıkardı; siyah oda fikirlerinizi güzel ve renkli dekorasyonla geliştirmenize yardımcı oluyor.

Zamansız siyah ve beyaz bir şemadan cesur, parlak vurgularla zenginleştirilmiş daha modern bir tasarıma kadar, siyahla kullanılabilecek en iyi renkleri keşfediyoruz. siyah ile uyumlu renkler, siyah ile uyumlu renkler giyim, siyahla uyumlu renkler

SİYAH İLE UYUMLU RENKLER (İşte En İyi 5 Vurgu Rengi)

Tabii ki siyah, dekorasyon için güçlü bir renktir, ancak aslında aralarından seçim yapabileceğiniz birçok farklı ton vardır, bazıları soğuk alt tonlara, diğerleri sıcak tonlara sahiptir ve doğru vurgu rengi, siyah bir şemanın genel havasını ve hissini tamamen değiştirebilir.

İşte siyahla birlikte kullanmak için en sevdiğimiz beş renk.

1. Beyaz – Klasik ve Sofistike Bir Görünüm İçin

siyah ile uyumlu renkler, siyah ile uyumlu renkler giyim, siyahla uyumlu renkler

Zamansız renk kombinasyonu siyah ve beyazdan daha iyi nereden başlanabilir? Açık ve koyunun güzel bir birlikteliği olan bu renkler, uyumlu ve dengeli bir tasarım oluşturmak için mükemmel bir uyum içinde çalışabilir.

“Siyahla dekoratif keyif yaparken, mekanın o kasvetli veya çok karanlık hissettirmesini önlemek için siyaha zıt olan bir tamamlayıcı renk olduğundan emin olmak önemli bir kriterdir. Beyazın bir tonu siyahla en doğal eşleşmedir ve kolay bir kontrast sağlar. Mekanın aydınlık hissetmesini sağlar,’ diyor iç mimar Nicole Lanteri.

Şık siyah mobilyalarla birleştirilmiş beyaz boya fikirlerinden, desenlerle dekore ederken siyah ve beyaz kullanmaya kadar, bu ikonik, tek renkli renk kombinasyonu hem eski hem de yeni iç mekanları zahmetsizce tamamlayabilir.

Valspar boya ve iç mekan uzmanı Sarah Lloyd da şunları ekliyor: “Siyah ve beyazı karıştırmak olabildiğince klasik ve zamansızdır. Modası asla geçmeyecek bir yatak odası için mükemmel bir iki renk kombinasyonudur ve gerçek bir beş yıldızlı otel hissi verir. siyah ile uyumlu renkler, siyah ile uyumlu renkler giyim, siyahla uyumlu renkler

Yukarıda gösterildiği gibi, Heather K. Bernstein Interior Design tarafından tasarlanan bu mekandaki siyah ve beyaz yatak odası fikirleri, tüm şemayı bir araya getiren ısıtıcı ahşap ve bej tonları ile harika bir şekilde sakinleştirici hissettiren basit ama çarpıcı bir tasarım oluşturuyor.

2. Topraksı Nötr – Sıcaklık ve Rahatlık Katmak İçin

siyah ile uyumlu renkler, siyah ile uyumlu renkler giyim, siyahla uyumlu renkler

Krem, kahverengi ve bej gibi diğer nötr renkler, davetkar, topraksı bir sıcaklık katarak siyah bir düzeni dengelemek için harika olabilir; nötr oda fikirleri için mükemmeldir.

Lucie Ayres of 22 interiors tarafından tasarlanan bu modern mutfakta görüldüğü gibi, siyah mutfak dolapları ve uyumlu mutfak adası mekanda çarpıcı ve şık bir ifade yaratıyor; sizi odanın içine çeken ana odak noktası olarak çalışıyor. Krem rengi duvarlar ve beyaz mutfak tezgahı zarif bir kontrast oluştururken, oturma grubu ve aksesuarlarda kullanılan kahverengi ve krem rengi palet, uyumlu nötr bir palette güzel bir dokunsal doku katıyor.

Nötr tonların zarif bir karışımı olan bu sakinleştirici mutfak, sıcak ve soğuk tonlar arasında mükemmel bir denge kuruyor. siyah ile uyumlu renkler, siyah ile uyumlu renkler giyim, siyahla uyumlu renkler

Bej için en iyi vurgu renklerini ayrı bir özelliğimizde keşfediyoruz.

3. Gri – Modern Bir Görünüm İçin

siyah ile uyumlu renkler, siyah ile uyumlu renkler giyim, siyahla uyumlu renkler

Daha çağdaş bir nötr eşleştirme için, siyah ve gri renk düzeni gerçekten sofistike bir alan oluşturabilir.

Birçoğumuz daha fazla renk ve derinliğe sahip tasarımlar lehine yalnızca gri ile dekorasyon yapmaktan uzaklaşıyoruz. Siyah daha koyu bir nötr olabilir, ancak gri bir düzeni çarpıcı, şık bir kenarla zarif bir şekilde yükseltebilir. siyah ile uyumlu renkler, siyah ile uyumlu renkler giyim, siyahla uyumlu renkler

İç mimar Nicole Lanteri şöyle diyor: “Siyahla dekorasyon yaparken koyu rengi tercih edin. Elbette, bu kadar cesur olmak korkutucu gelebilir – ancak siyahla birlikte orta veya koyu bir gri kullanmak, bir alana “vay canına” faktörünü getiren bir cazibeyle birlikte bu netliğe ve modernliğe sahiptir.

Ginny MacDonald Design tarafından tasarlanan bu modern oturma odasında görüldüğü gibi, siyah ve gri renk paleti koordineli bir çağdaş alan oluşturmak için kullanılmıştır. Açık gri boyalı duvarlar, siyah oturma odası mobilyaları için mükemmel bir zemin oluştururken, gri tavan kaplaması, perdeler ve halı gibi tasarım detayları da şık ve uyumlu bir tasarım oluşturuyor.

Gri için en iyi vurgu renklerini özel yazımızda keşfediyoruz.

4. Canlı Parlak Renkler – Canlandırıcı Bir Alan İçin

siyah ile uyumlu renkler, siyah ile uyumlu renkler giyim, siyahla uyumlu renkler

“Siyahı genellikle klasik bir beyazla eşleştirsek de, sıcak veya parlak temiz renkleri nötralize ederek de mükemmel bir rol oynar. Egzotik pembemiz Rangwali’nin sakız gibi canlılığından veya Bamboozle’ın baharat notalarından daha parlak, temiz mavilerin, turkuazların ve gün ışığı sarılarının topraklamasına kadar,” diyor Farrow & Ball’un renk uzmanı ve uluslararası marka elçisi Patrick O’Donnell.

Bu siyah ile uyumlu renkler , oturma odasındaki siyah boyalı duvarlar ve oyuk raflar, göze çarpan, heykelsi pembe kanepenin gerçekten merkezde yer almasını sağlarken, desenli vurgu koltuğu da göz alıcı bir oturma alanı ve cesur kontrastın şık bir unsurunu oluşturmak için birlikte çalışıyor.

İç mimar Kristin Marino da bunu destekliyor ve şöyle diyor: “Siyahla yüksek kontrastlı renk kombinasyonları iç mekanlarda güçlü bir araç olabilir. Turuncu, sarı veya kırmızı gibi parlak doygun renklerle eşleştirilen siyah, bu renklerin daha da öne çıkmasına yardımcı olabilir; doğal olarak bir odak noktası oluşturarak mekandaki belirli bir öğeye dikkat çekmeye yardımcı olur.

5. Mücevher Tonları – Şarkı Söyleyen Zarif Bir Kontrast Olarak

siyah ile uyumlu renkler, siyah ile uyumlu renkler giyim, siyahla uyumlu renkler

Daha sessiz ve renkli bir kontrast için siyahı koyu yeşiller, maviler ve morlar gibi değerli taşlardan ilham alan zengin mücevher tonlarıyla eşleştirin. siyah ile uyumlu renkler, siyah ile uyumlu renkler giyim, siyahla uyumlu renkler

İç mimar Artem Kropovinsky şöyle diyor: “Canlandırıcı ve organik bir renk olan yeşil, siyahla kusursuz bir uyum sağlar. Doğanın bu kalıcı rengi, siyahın varlığını şık bir şekilde topraklayabilir ve bir oturma odası veya yemek odası için mükemmel olan davetkar ve misafirperver bir atmosfer yaratmaya yardımcı olabilir’ – özel özelliğimizde yeşil ile hangi renklerin gittiğini keşfediyoruz.

Tıpkı siyah gibi, mücevher rengi paleti de bir odaya gerçek bir drama katabilir, mekanı yüksek bir zarafet ve ihtişam atmosferiyle canlandırabilir.

 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 2
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

inciblog.com Sosyal içerik platformu

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.