1. Anasayfa
  2. Nedir

Yatakta Uyku Getiren Şeyler! Rahat Uyuyun 2023!

Yatakta Uyku Getiren Şeyler! Rahat Uyuyun 2023!
yatakta uyku getiren şeyler , aşırı uyku getiren şeyler , uyku getiren bitki çayları , en sağlıklı uyku saatleri
13

Yatakta Uyku Getiren Şeyler! Rahat Uyuyun 2023! Huzurlu, besleyici bir uykuya dalmakta sorun mu yaşıyorsunuz? Geceleri tek başınıza mı oturuyorsunuz? Milyonlarca insan düşük kaliteli uykudan muzdarip. Karanlığa git. Akıllı telefondan gelen ışığın uykuyu bozduğu biliniyor. Peki ya banyo ışığınız? Geceleri gitme dürtüsünüz varsa, ışıkları açmayın. “En son öneri, gece kalkmanız gerekiyorsa bir el feneri kullanmanızdır,” çünkü daha az görsel bozulma sağlıyor. Ve unutmayın: Banyo molası için uyanırsanız, tuvalete gitmeniz 30 dakika kadar sürebilir. Bu tamamen normal, diyor.  yatakta uyku getiren şeyler , aşırı uyku getiren şeyler , uyku getiren bitki çayları , en sağlıklı uyku saatleri

yatakta uyku getiren şeyler , aşırı uyku getiren şeyler , uyku getiren bitki çayları , en sağlıklı uyku saatleri

Triptofan açısından zengin besinler

Peki, hangi yiyecekler uyumanıza yardımcı olabilir? “Triptofan, iyi hissetmeyi ve uykuya neden olan serotonin ve melatonin hormonlarını artırdığı bilinen bir amino asittir” diyor. Jürinin, uykuyu etkilemek için gereken triptofanın tam miktarını hâlâ bilmediğini belirtmesine rağmen, bir bağlantı iyi kurulmuş .

Tatlıya gelince, bademli ve muzlu veya vişneli yoğurt (başka bir triptofan kaynağı) iyi bir yoldur. Badem ve muz, sinir sisteminin rahatlamasına yardımcı olan iyi potasyum ve B vitamini kaynaklarıdır. Ve kirazlar vücudun uyku hormonu olan melatonin salgılamasına yardımcı olur.

yatakta uyku getiren şeyler , aşırı uyku getiren şeyler , uyku getiren bitki çayları , en sağlıklı uyku saatleri

D vitamini yönünden zengin besinler

D vitamini eksikliği kötü uykuyla bağlantılı olduğundan, mantar ve yumurta gibi D vitamini açısından zengin yiyecekler yemek de daha iyi bir uyku için zemin hazırlayabilir. PsyD’den Courtney Bancroft, daha önce Well+Good’a verdiği demeçte, “Sağlıklı, D vitamini açısından zengin yiyecekler yemek, D vitamini yetersizliği veya eksikliği riskinizi azaltmanıza ve kötü uyku riskinizi ve diğer hastalıklara yakalanma riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir.”

Badem, muz ve fıstık ezmesi gibi magnezyum açısından zengin besinler de vücudunuzun doğal melatonin üretimini destekleyebilir .

Yatmadan Önce Uykunuzu Getiren 10 Yiyecek ve İçecek

1. Papatya çayı

Papatya çayı içmenin sakinleştirici bir etkisi olduğu biliniyor, bu yüzden Poon bunun akşamları vücudu gevşetmek ve rahatlatmak için harika bir yol olduğunu söylüyor. Ayrıca ek faydaları da var: “Papatya ayrıca antioksidanlar, fenolik bileşikler ve anti-enflamatuar özellikler gibi çok sayıda başka fayda da sağlıyor ” diyor.

2. Fesleğen

Yatma zamanı ritüeliniz sırasında deneyebileceğiniz başka bir çay seçeneği de, Ayurveda terapilerinde sıklıkla kullanılan bir bitki olan tulsi olarak da bilinen kurutulmuş kutsal fesleğen ile yapılan çaydır. Poon , “Kutsal fesleğenin vücudu stresten koruduğu, kan basıncını düşürdüğü ve antimikrobiyal özelliklere sahip olduğu gösterildi ” diyor. yatakta uyku getiren şeyler , aşırı uyku getiren şeyler , uyku getiren bitki çayları , en sağlıklı uyku saatleri

yatakta uyku getiren şeyler , aşırı uyku getiren şeyler , uyku getiren bitki çayları , en sağlıklı uyku saatleri

Birçok melatonin takviyesi mevcut olsa da Poon, antep fıstığı gibi hormonu doğal olarak artıran daha gerçek yiyeceklerin eklenmesini önerir. ” Çalışmalar , melatonin içeren gıda kaynaklarının uyku kalitesinin iyileştirilmesini destekleyebileceğini gösteriyor” diyor.

4. Vişne

Tart kirazları ayrıca vücudun melatonin salmasına yardımcı olur ve doğal sirkadiyen ritminizi destekler. Poon , “Tart kirazları ayrıca serotonin, triptofan içerir ve güçlü antioksidanlardır” diyor. ” Araştırmalar , yatmadan önce vişne yemenin uyku süresini ve etkinliğini iyileştirebileceğini, iltihabı azaltabileceğini ve uykusuzlukla mücadeleye yardımcı olabileceğini gösteriyor.”

5. Goji meyveleri

Goji meyveleri de harika bir melatonin kaynağıdır ve ” sağlığı, canlılığı ve uzun ömürlülüğü destekleyen antioksidanlar bakımından yüksektir ” diyor Poon. En iyi yanı: yemesi eğlenceli. Tek başına atıştırmalık olarak, yoğurt veya yulaf ezmesi olarak yiyin, hatta çay olarak demleyin.

6. Avokado

Hayranların favorisi avokado lezzetli olmasının yanı sıra, daha iyi uyumaya yardımcı olan magnezyum açısından da zengindir. Poon, “Avokado aynı zamanda kaliteli uykuyu destekleyen serotonin üretimini destekleyen iyi bir doymamış yağ kaynağıdır ” diyor. yatakta uyku getiren şeyler , aşırı uyku getiren şeyler , uyku getiren bitki çayları , en sağlıklı uyku saatleri

7. Ceviz

Cevizin birçok faydası vardır. Poon, harika bir melatonin, triptofan, antioksidanlar, lif ve sağlıklı yağlar kaynağı olduklarını söylüyor. Ve “cevizin kan basıncını düşürmeye yardımcı olduğu da gösterildi ” diye ekliyor.

8. Kabak Çekirdeği

Kabak çekirdeği, triptofan ve magnezyum içerir, bu da onları çok yönlü harika bir uyku dostu yiyecek yapar. Profesyonel ipucu: Poon, taze kabak çekirdeğinin avokado yağı, pembe Himalaya tuzu ve diğer bitki ve baharatlarla kavrulmasını ve akşam veya sinema atıştırmalığı olarak tüketilmesini önerir.

9. Ashwagandha

Poon, “Ashwagandha, uyku kalitesini ve uykuya dalma yeteneğini iyileştirdiği gösterilen bir köktür ” diyor. Ashwagandha’yı tüketmenin birçok yolu vardır, ancak favorisi ev yapımı fındık sütü ve diğer bitkilerle yapılan sıcak bir lattedir. Ve Poon, latte’nin de bonus puan aldığına dikkat çekiyor çünkü fındık sütü magnezyum ve triptofan sağlıyor ve bu da onu uyku öncesi yatıştırıcı bir içecek yapıyor.

yatakta uyku getiren şeyler , aşırı uyku getiren şeyler , uyku getiren bitki çayları , en sağlıklı uyku saatleri

10. Hiçbir şey

Hayır, bu bir yazım hatası değildi. Poon’a göre yatmadan önce yenebilecek en iyi yiyeceklerden biri hiç yemek yememektir. ” Araştırmacılar yatmadan önceki bir saat içinde yemek yemenin uykudan sonra uyanmayı artırdığını bulmuşlardır ” diyor. “Uyku saatine ne kadar yakın yemek yerseniz, uyku bozukluğu yaşama olasılığınız o kadar artar.” Tatlı noktanın yatmadan yaklaşık üç ila dört saat önce yemek yemek olduğunu ekliyor.

Gün içinde uykunuzu getiren yiyecekler

İşteyken gözlerini açık tutamamak en kötüsü . Yapılacaklar listenizdeki her şeyi yapmak, enerji sizden yanayken bile zor olabilir, ancak size karşı çalışırken? hav. Kahvaltıda şekerli bir granola bar veya simit yerseniz, birkaç saat sonra kendinizi şekerleme yapmak isterken bulabilirsiniz. Basit karbonhidrat içeriği yüksek yiyecekler (beyaz ekmek ve makarna gibi) yemek de sizi uykulu yapabilir çünkü bunlar kan şekerinde ani bir artışa neden olabilir ve ortaya çıkan şey, tipik olarak korkunç bir çarpışmayla düşmelidir. yatakta uyku getiren şeyler , aşırı uyku getiren şeyler , uyku getiren bitki çayları , en sağlıklı uyku saatleri

Bunun yerine, gün boyunca kan şekerini sabit tutacak protein ve sağlıklı yağları içeren besin kaynaklarına yönelin. Somon, hindi, yumurta, fındık ve nişastalı olmayan sebzeler, gün içinde göz kapaklarınızın daha sonra sarkmasına neden olmayacak ne yiyeceğinize dair fikirlerdir.

Geceleri Uykuyu Bozan Yaygın Besinler

Düzenli olarak uyumakta sorun mu yaşıyorsunuz? Suçlanabilecek üç ana suçlu var: kafein, çikolata ve alkol.

Kafein

Berman, dikkate alınması gereken ilk faktörün kafein alımınız olduğunu söylüyor. “Bu çok açık olabilir ama söylenmesi gerekiyor!” diyor. “Öğleden sonra veya akşamın erken saatlerinde kahve, matka veya diğer kafeinli çaylar, gazlı içecekler veya enerji içecekleri içiyorsanız, gece uykunuzu bozabilir.” Tavsiyesi, öğleden sonra kafeinsiz içeceklere bağlı kalmaktır.

Çikolata

Berman ayrıca tatlı seçiminizin sizi ayakta tutabileceğini söylüyor. “Çikolata, yatmadan hemen önce yenirse uykuyu bozabilecek az miktarda kafein içerir” diyor. Ayrıca günlük yaşamınızda migren ilaçları veya soğuk algınlığı ilaçları gibi gizli kafein kaynaklarına dikkat etmelisiniz.

yatakta uyku getiren şeyler , aşırı uyku getiren şeyler , uyku getiren bitki çayları , en sağlıklı uyku saatleri

Alkol

Kafein içeren yiyecek ve içeceklerin yanı sıra alkolün de uykunun bölünmesine neden olabilir. “Alkol daha hızlı uykuya dalmanıza yardımcı olabilir, ancak aynı zamanda en canlandırıcı olan REM uykusunu da bozabilir ” “Bu nedenle, çok fazla içerseniz, düşük kaliteli bir uykunuz olur ve muhtemelen gecenin bir yarısı uyanırsınız.” Tavsiyesi, uyku döngünüzü bozmaması gereken standart bir içeceğe (12 oz. bira, 5 oz. şarap, 1.5 oz. alkollü içkiler) bağlı kalmanızdır. (Uyku uzmanı Shelby Harris, PsyD, daha önce Well+Good ile istediği yatma saatinden sonraki üç saat içinde içmeyi bıraktığını paylaşmıştı .)yatakta uyku getiren şeyler , aşırı uyku getiren şeyler , uyku getiren bitki çayları , en sağlıklı uyku saatleri

Tabii ki, ne kadar iyi uyuduğunuzu etkileyen, yemekten daha fazlası var. Stres , elektronik kullanım ve geleneksel olmayan bir çalışma programına sahip olmak , uykuyu bozmada rol oynayabilir. Ancak uykunuzu teşvik eden daha fazla gıda ekleyerek ve uykunuzu bölen veya sizi gün ortasında kestirmeye ihtiyaç duyan yiyecekleri azaltarak diyetinizin kontrolünü ele almak, atabileceğiniz büyük bir adımdır. Şimdi bir de eşinizin horlamayı bırakmasını sağlasanız …

yatakta uyku getiren şeyler , aşırı uyku getiren şeyler , uyku getiren bitki çayları , en sağlıklı uyku saatleri

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 2
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

inciblog.com Sosyal içerik platformu

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorumlar (13)

Popüler Yorumlar
  1. Blogunuzun tasarımından ve düzeninden gerçekten keyif alıyorum.
    Buraya daha sık gelip ziyaret etmek benim için çok daha keyifli hale geliyor.
    Temanızı oluşturmak için bir geliştirici tuttunuz mu?
    Harika iş!

  2. Senden harika ürünler, adamım. Önceki eşyalarını anladım
    için ve sen sadece çok mükemmelsin. ben gerçekten
    burada edindiğiniz şey gibi, gerçekten ifade ettiğiniz şey ve bunu söyleme şekliniz gibi.
    Onu eğlenceli hale getiriyorsun ve hala önemsiyorsun
    mantıklı tutmak için. Senden çok daha fazlasını okumak için sabırsızlanıyorum.

    Bu gerçekten muazzam bir web sitesi.

Yapılan Yorumlar
  1. Bu kadar iyi bir fikri paylaştığınız için teşekkürler, gönderi titiz, bu yüzden tamamen okudum

  2. Blogunuz için bir makale yazarı arıyorsanız lütfen bana bildirin.
    Gerçekten harika makaleleriniz var ve iyi bir varlık olacağımı düşünüyorum.
    Eğer yükün bir kısmını almak istersen, kesinlikle
    Benimkine bir bağlantı karşılığında blogunuz için bazı materyaller yazmayı seviyorum.
    Lütfen ilgilenirseniz

  3. Yazılı olarak gösterdiğiniz çaba için teşekkür etmek istiyorum
    bu web sitesi Aynısını kontrol etmeyi umuyorum
    gelecekte de sizden yüksek dereceli blog gönderileri.

    Doğrusunu söylemek gerekirse, yaratıcı yazma yetenekleriniz beni kendi blogumu oluşturmaya teşvik etti.
    Şimdi ;)

  4. Senden harika ürünler, adamım. Önceki eşyalarını anladım
    için ve sen sadece çok mükemmelsin. ben gerçekten
    burada edindiğiniz şey gibi, gerçekten ifade ettiğiniz şey ve bunu söyleme şekliniz gibi.
    Onu eğlenceli hale getiriyorsun ve hala önemsiyorsun
    mantıklı tutmak için. Senden çok daha fazlasını okumak için sabırsızlanıyorum.

    Bu gerçekten muazzam bir web sitesi.

  5. Blogunuzun tasarımından ve düzeninden gerçekten keyif alıyorum.
    Buraya daha sık gelip ziyaret etmek benim için çok daha keyifli hale geliyor.
    Temanızı oluşturmak için bir geliştirici tuttunuz mu?
    Harika iş!

  6. Web sitenizi önermeden önce bir türlü uyanamadım
    Bir kişinin olağan bilgisinden son derece keyif aldığımı
    misafirlerinize sunmak? Yeni gönderileri incelemek için sık sık geri dönüyor

  7. Kardeşim bu web’i beğenebileceğimi önerdi
    alan. Tamamen haklıydı. Bu gönderi gerçekten günümü yaptı.

    için ne kadar zaman harcadığımı tahmin edemezsiniz.
    bu bilgi! Teşekkürler!

  8. Bu blog bana kuzenim aracılığıyla önerildi . Bu gönderinin onun aracılığıyla yazıp yazmadığından artık emin değilim, çünkü başka hiç kimse benim sorunum hakkında bu kadar kesin bir şey bilmiyor.
    Harikasın! Teşekkür ederim!

  9. Dikkat çekici! Gerçekten dikkate değer bir makale, bu yazıdan hakkında çok net bir fikir edindim.

  10. Birisi bir yazı yazdığında,
    bir kullanıcının nasıl farkında olabileceğini zihninde düşünür.
    İşte bu yüzden bu yazı olağanüstü.
    Teşekkürler!

  11. Merhaba! Bu gönderide sahip olduğunuz harika bilgiler için size büyük bir başparmak sunmak istiyorum.
    Yakında daha fazlası için bloğunuza geri döneceğim.

  12. Bu blog bana kuzenim tarafından önerildi. ben
    bu gönderinin onun tarafından yazıp yazılmadığı artık belli değil
    başka hiç kimse benim zorluğum hakkında bu kadar net bir şey anlamadığı için.
    İnanılmazsın! Teşekkürler!

  13. Birisinin en güncel teknolojilerle güncellenmesi gerekiyorsa
    bu nedenle bu siteyi hızlı bir şekilde ziyaret etmeli ve
    her zaman güncel.

Bir yanıt yazın