1. Anasayfa
  2. Nedir
Trendlerdeki Yazı

Wax Nedir? [Saç Wax Nedir? Zararları Nedir 2023]

Wax Nedir? [Saç Wax Nedir? Zararları Nedir 2023]
wax nedir , saç wax nedir , saç jölesi , saç jölesi zararları
0

Wax Nedir? [Saç Wax Nedir? Zararları Nedir 2023] Wax, erkekler tarafından kullanılan en yaygın saç şekillendirme ve bakım ürünlerinden biridir. Bir kez ayarlandığında sıkılığı ile dikkat çeken saç jeli, saçınızı çeşitli saç stillerine sertleştirebilir ve şekillendirebilir, bu da onu normalden daha uzun saç kesimlerine sahip erkekler için favori bir ürün haline getirir. Bununla birlikte, kullanışlılığına rağmen, saç jeli erkeklerde saç sorunlarına neden olduğu için bir ün kazanmıştır. wax nedir , saç wax nedir , saç jölesi , saç jölesi zararları

wax nedir , saç wax nedir , saç jölesi , saç jölesi zararları

Saçınızı şekillendirmeyi seviyorsanız, ancak saç jellerinin çoklu yan etkileri konusunda endişeleniyorsanız, endişelenmeyin! Saç jelleri ile ilgili önemli sorunları ve bunları nasıl atlatabileceğinizi anlamanıza yardımcı olmak için buradayız. Çoğumuz gün boyunca zarif, temiz ve uygun bir görünüm için çalışıyoruz. İyi kıyafetler, iyi yapılmış bir yüz ve düzgün şekillendirilmiş saçlardan oluşur. Saç, bir kişinin kişiliğinin ve görünüşünün en önemli yönlerinden biridir, ancak bakımı da zordur. Saç jeli, saçı düzgün bir şekilde şekillendirmek ve yerinde tutmak için zor bir süreçle ilgilenir. wax nedir , saç wax nedir , saç jölesi , saç jölesi zararları

Saç jeli, saçı çeşitli saç stillerine sertleştiren ve yöneten saç şekillendirme tedavileridir. Tarihsel araştırmalar, insanların eski Mısır ve Greko-Romen dönemlerinden beri doğal saç jelleri kullandığını göstermektedir. Ancak, geleneksel saç jeli 1960’larda ABD’den Luis Montoya tarafından üretildi ve ürünün ana bileşeni için duran DEP markası altında satıldı, dietil ftalat, farklı yapışkan olmayan dokusunu verdi. Sıradan jeller öncelikle jele sertliğini veren pozitif yüklere sahip olan ve saç şaftına kolayca yapışmasını sağlayan katyonik polimerlerden oluşur, esnemesine ve uzun süre yerini korumasına izin vermek.

Wax Nedir, Ne İşe Yarar?

Bu jeller saç şekillendirmeye yardımcı olur, saç stilleri daha uzun süre dayanır, dokularını iyileştirmek, saçlara hoş bir şık görünüm vermek, saç ve yüzün prezentabl ve bakımlı görünmesini sağlamak ve bireyin genel kişiliğini artırmak. Ancak öte yandan, saç jellerinin toksik kimyasalların varlığı nedeniyle saç, saç derisi ve vücut üzerinde olumsuz sonuçları olduğu düşünülmektedir. Aşağıda saç jelinin olumsuz sonuçlarından bazıları verilmiştir.

wax nedir , saç wax nedir , saç jölesi , saç jölesi zararları

Saç jölesi zararları

1. Saçın kurutulması ve susuzlaştırılması:

Saç jelleri, saç ve saç derisinden nemi kesen ve kuru ve susuz hale getiren alkol ve aşındırıcı kimyasallar içerir. Bu jeller nem seviyeleri ile karışır ve sebum üretimini azaltır, kurumaya neden olan kimyasal hasara neden olur, kaşıntılı ve pul pul saç derisi sorunlarına yol açan kırılgan saçlar ve kırılmaya eğilimli saçlar. Onlar saç kıvırcık, böylece yönetilemez, kuru, pürüzlü, gevşek ve parlak saçlara neden olur.

2. Saç dökülmesi:

Bu jeller saçı ve kafa derisini dehidrate eder, böylece saçı kırılmaya ve düşmeye eğilimli hale getirir. Bu jellerde bulunan kimyasal bileşikler, harici kirleticilerle birlikte, kafa derisinde ölü hücre birikimi ve aşırı sebum ile reaksiyona girer. Bu saç foliküllerini tıkar ve sonunda saç dökülmesine neden olur. Aşırı ve uzun süreli saç dökülmesi, saç çizgisi, kellik vb.Gibi sorunlara yol açabilir.

3. Kepek:

Susuz, yetersiz beslenmiş ve enfekte olmuş bir kafa derisi, tahriş ve kepek ve dökülmeye yol açan kaşıntı ile karakterizedir. Sebum, sağlıksız ve tıkanmış gözenekler ve saç foliküllerinin yanlış üretimi, zayıflamış saç kökleri hep birlikte kepek, Seboreik dermatit sorununa neden olur ve ağırlaştırır, veya kafa derisinde iltihaplanma, akne gibi diğer cilt hastalıklarına daha fazla yol açabilir.

4. Renk değişikliği ve hasar:

Saçın hasar görmesi, ayrık uçları, incelmesi ve renk değişikliği de saç jeli kullanımının yaygın yan etkileridir. Bu jeller saçın beslenme ve nem içeriğini koparır, kırar ve soyar, saçın pH dengesini bozar ve sağlıksız, kıt ve donuk hale getirir. Bu jellerdeki zararlı kimyasalların da solma ve renk değişikliği gibi renklerle işlenmiş saçlar üzerinde kötü etkileri vardır ve bu jelin uzun süreli kullanımı da erken grileşmeye neden olur.

Saç Jelinin Neden Olduğu Yan Etkileri Azaltmaya Yönelik İpuçları

Saç jelleri saçınızı susuzlaştırabilir ve donuk görünmesini sağlayabilir. Ürün oluşumu kafa derisi tahrişine ve baş ağrılarıyla birlikte kaşıntıya da neden olabilir. Saç jellerini düzenli olarak kullanırsanız, saç sağlığınıza birkaç dezavantajını düşünmenin zamanı gelmiştir. İyi haber şu ki, bu etkileri aşağıdaki ipuçlarıyla azaltabilirsiniz. wax nedir , saç wax nedir , saç jölesi , saç jölesi zararları

Saç jeli kesinlikle saçınızı şekillendirme sürecini kolaylaştırır, ancak kilitlerinize verebilecekleri hasarı bilmek önemlidir. Saç jelleri, düzenli sebum üretimini etkilemenin yanı sıra saçınızı kurutabilir ve susuzlaştırabilir. Saçlarınızı kıvırcık ve yönetilemez hale getirebilirler. Ayrıca saç kırılmasına ve şiddetli saç dökülmesine neden olabilirler. Saç jellerinin diğer yan etkileri kepek, renk değişikliği ve ayrık uçlar ve saç inceltme gibi hasarlardır. Saçınızı yakın zamanda renklendirdiyseniz, yeni saç renginizi kaybedebilecekleri için bir süre saç jellerinden uzak durmak isteyebilirsiniz.

wax nedir , saç wax nedir , saç jölesi , saç jölesi zararları

Sık Sorulan Sorular

1.Tüm Saç Jelleri Kötü mü?

Madison Dufour, lisanslı bir kozmetolog, “ Tüm saç jeli kötü değildir, ancak jel saça günlük olarak yeniden uygulanırsa, saç üzerinde birikir. ” wax nedir , saç wax nedir , saç jölesi , saç jölesi zararları

2.Saç jeli ile uyumak uygun mudur?

“ Saç kuru olduğu sürece saç jeli ile uyumak kabul edilebilir. Jel ıslaksa, saçlar çizilir ve kütikül şaftları arasında birikir, ayrıca kütikülü kurutur, bütünlüğüne zarar verir ve saçı kıvırır,” diyor Madison Dufour.

3.Saç jeli nasıl çıkarılır?

Madison, jel sık kullanılırsa jel birikimini gidermek için bir açıklayıcı şampuan kullanılmasını önerir.

4.Saç spreyi veya saç jeli daha mı iyi?

Madison Dufour, “ Saç spreyi ve saç jeli alkol içeriyor, ancak jel bence, spreyden daha iyi çünkü ertesi gün yeniden uygulanmaya ve saça başka bir tabaka kaplamaya gerek kalmadan yeniden etkinleştirilebilir. ”

5.Her gün saç jeli kullanabilir miyim?

Her gün saç jeli kullanıyorsanız, yağlılığı ve ürün kalıntısını gidermek için her gece yıkamanız gerekecektir. Ancak, saçınızı her gün şampuanlamak saçınızı kuruyabileceği için sağlıklı değildir. Bu nedenle, saçınızda günlük olarak saç jeli kullanmayın.

6.Jel yerine ne kullanabilirim?

Saçınızı çözmek veya şekillendirmeyi kolaylaştırmak için jel kullanıyorsanız, doğal bir yağ veya dolaşık açma serumu ile değiştirebilirsiniz. Bekletmek için saç köpüğü veya saç spreyi kullanabilirsiniz.

7.Saç mumu jelden daha mı iyidir?

Tercihinize bağlı olarak her ikisini de kullanabilirsiniz. Saç jeli saç mumu kadar kalın değildir, ancak saç mumu saçınızı saç jeli gibi sertleştirmez.

8.Saçın jele ihtiyacı var mı?

Saçınızı uzun süre bir tarzda tutmak istiyorsanız, saç jeli veya bir tutma ürünü kullanmanız gerekecektir. Bununla birlikte, cilt alerjiniz varsa malzemeleri kontrol edin.

9.Vazelin’i saç jeli olarak kullanabilir miyim?

Evet, saç jeli yerine biraz Vazelin ( petrol jölesi ) kullanabilirsiniz. Saçınızı sağlam tutacak ve stil ve yönetmeyi kolaylaştıracaktır. Bununla birlikte, Vazelin’i saçınızdan yıkamanın çok zor olduğunu belirtmek önemlidir.

10.Hindistan cevizi yağını saç jeli olarak kullanabilir misiniz?

Evet, hindistancevizi yağını saç jeline daha sağlıklı bir alternatif olarak kullanabilirsiniz. wax nedir , saç wax nedir , saç jölesi , saç jölesi zararları

11.Saç jeli alerjik reaksiyonlara neden olabilir mi?

Bazı nadir durumlarda ve cilt hassasiyetleri nedeniyle saç jöleleri yanma hissi, döküntü, cilt kızarıklığı ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir, ve ayrıca göze çarparsa göz tahrişine neden olabilir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 2
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

inciblog.com Sosyal içerik platformu

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.