1. Anasayfa
  2. Sağlık
Trendlerdeki Yazı

Et Ezilmesine Ne İyi Gelir? [Çözümü Burada +2023]

Et Ezilmesine Ne İyi Gelir? [Çözümü Burada +2023]
et ezilmesine ne iyi gelir, et ezilmesi belirtileri, et ezilmesi kaç günde iyileşir
6

Et Ezilmesine Ne İyi Gelir? [Çözümü Burada +2023] Herkes hayatında en az bir kez çürük oldu. Bu bir yumru veya düşüşe doğal bir yanıttır. Bununla birlikte, bir çürük cildimizde hoş görünmez ve dokunuşa duyarlı olabilir. Bu nedenle, çürüklerin mümkün olan en kısa sürede ortadan kalkmasını istiyoruz. Bazen çürükler görünüşte bir sebep olmadan görünebilir. et ezilmesine ne iyi gelir, et ezilmesi belirtileri, et ezilmesi kaç günde iyileşir

et ezilmesine ne iyi gelir, et ezilmesi belirtileri, et ezilmesi kaç günde iyileşir

Bunlar altta yatan bir sağlık durumunun bir işareti olabilir, ancak genellikle çürükler endişelenecek bir şey değildir. Hastalara ve alarm kullanıcılarına destek sunmak için, çürüklerden kurtulmanıza yardımcı olacak bu kılavuzu oluşturduk. et ezilmesine ne iyi gelir, et ezilmesi belirtileri, et ezilmesi kaç günde iyileşir

Et Ezilmesi Neden Oluşur?

Cildin altında bulunan kan damarları, zayıfladıkları veya hasar gördükleri için patlayabilir veya sızabilir. Morarmaya katkıda bulunan en yaygın nedenlerden bazıları şunlardır:

Et Ezilmesi Neden Oluşur?

  • Vücuda darbeler
  • Sandalye, direk vb.Gibi sert yüzeylere çarpmak.
  • Keskin nesnelerle uğraşırken keser
  • Isırıklar ( çoğunlukla hayvanlar veya böcekler )
  • Düşme, tökezleme, açma
  • Burns
  • Spor yaparken yaralanmalar
  • Yolda kazalar
  • İlaçların yan etkileri
  • Viral enfeksiyon veya hastalık
  • Alerjik reaksiyonlar

Çürüklerin bir başka yaygın nedeni, bireylerin yaşlandıklarında ortaya çıkan doğal bir süreç olan cildin ‘ inceltilmesidir. Otoimmün bozukluklar, lösemi ve septisemi gibi ciddi tıbbi durumlar da morarmaya neden olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Procto Glyvenol (Hemoroid)

Et Ezilmesi Belirtileri ve Çeşitleri 2023

1. Cildin Renklenmesi

Başlangıçta, bir çürük kırmızı renkte görünür. Yavaş yavaş, bu siyah ve / veya mavi renge

2. Şişme

Cilt dokusunun maruz kaldığı hasarın bir sonucu olarak, çürük bölgesinde şişlik görülebilir.

3. Ağrı

Bir şeye çarptığınız yüksek etki, bölgede ağrıya yol açabilir. Bu birkaç saat ila birkaç gün sürebilir.

4. Hassasiyet

Hasarlı doku dokunmaya karşı oldukça hassas hale gelir ve hassasiyet görülebilir.

5. Şiddetli Belirtiler

Bunlar, morarma bölgesinde kalıcı şişlik ve ağrı veya dört hafta sonra bile iyileşmeyen bir çürük içerir. Lütfen bu koşullar altında bir doktora danışın.

Kan incelticiler gibi bazı ilaçların yanı sıra diyabet gibi tıbbi durumlar, çürükler için bazı doğal ilaçları etkisiz hale getirebilir. Ayrıca, çürükler doğal olarak iki hafta sonra sağlıklı bir vücutta kendilerini iyileştirme eğiliminde olduğundan ve tüm ev ilaçları iyileşme sürecine katalizör görevi görür, ağrı veya rahatsızlık bir süre sonra devam ederse tıbbi ve profesyonel yardım almak önemlidir. Bazı durumlarda, uzun süreli iltihaplanma iç yaralanmayı gösterebilir veya çürük çok kolay bir şekilde önceden var olan bazı tıbbi durumları gösterebilir. et ezilmesine ne iyi gelir, et ezilmesi belirtileri, et ezilmesi kaç günde iyileşir

et ezilmesine ne iyi gelir, et ezilmesi belirtileri, et ezilmesi kaç günde iyileşir

Çürük Türleri

Vücudunuzun herhangi bir yerinde bir çürük gelişebilir. Bunları aşağıdaki ana gruplara ayırabiliriz:

A. Uzuvlarda Çürük

Bunlar bacakta çürük, uyluklarda çürük, kolda çürük, çürük topuklar, incikte çürük, çürük ayak parmakları ve çürük parmağı içerir.

B. Ana Gövdede Çürük

Genellikle kalça çürükleri, göğüste çürükler, midede çürükler ve arkada çürükler olarak görülür.

C. Yüzdeki Çürükler

Gözlerin etrafında morarma, çürük burun, kafada çürük ve yanaklardaki lekeler gibi çürükler bazı yaygın olanlardır.

D. Çürük Kemik

Çürükler iç ve kemiklerde de olabilir. Diz kemiği çürüklüğü, ayak bileği kemiği çürüklüğü ve çürük kaburgalar doktorlar tarafından alınan en yaygın şikayetlerdir.

E. Çürük İç Organlar

Fiziksel etki güçlü olduğunda, sadece cilt yüzeyinde değil, aynı zamanda vücut organlarında da bir çürük oluşturabilir. Bazı örnekler çürük akciğerler, çürük karaciğer ve çürük karındır. Bu tür çürükler, iç kanama şansı olduğu için tehlikeli olabilir.

Et Ezilmesine Ne İyi Gelir 2023?

Çürükler genellikle iki hafta içinde kendi başlarına gideceklerdir. Çürüklerden daha hızlı kurtulmak için, onları tedavi etmek için adımlar atmanız gerekecektir. İşte morarmayı azaltmak veya ağrıyı hafifletmek için on tedavi.

1. Buz

Yaralanmalarda buz kullanmak, çürüklerden kurtulmaya yardımcı olabilecek denenmiş ve test edilmiş bir yöntemdir. En iyi çürük gelişiminde erken yapılır. Bir çürük uygulandığında, soğuk buz etkilenen bölgedeki kan akışını yavaşlatır. Bu cilde ne kadar kan sızdığını azaltır. Ne kadar az kan sızarsa, çürük o kadar az görünür ve çürük o kadar az şişer.

Bir çürük için buz uygularken, deriden bir torba, bez veya havlu ile ayrılmalıdır. Buzunuz yoksa, bunun yerine dondurulmuş sebzeler kullanılabilir. Buzları bir seferde on dakikadan fazla çürükte tutmayın ve uygulamalar arasında yirmi dakika bırakın. et ezilmesine ne iyi gelir, et ezilmesi belirtileri, et ezilmesi kaç günde iyileşir

İhtiyacınız olacak

Buz paketi veya buz kompres

Ne yapmalısın

  1. Buz paketini 15 dakika uygulayın. Bunu günde üç kez tekrarlayın.
  2. Bir buz torbası uygulamanın en iyi yöntemi, bir damarı dondurmamak veya ağrıyı arttırmamak için sürekli olarak çürük alanın etrafında dairesel bir hareketle hareket ettirmektir.

Bunu Yapmanız Gerektiğinde

Bunu iki ila üç gün boyunca yapın.

Bu nasıl çalışır

Yaralanmadan sonra cilt iltihaplanırsa, bir buz torbası şişmeyi azaltmaya yardımcı olabilir. Bir buz torbası, bir buz küpünün yumuşak bir beze sarılmasıyla da yapılabilir. Bir böcek sokması veya böcek ısırığına bir buz küpü uygulamak da iyileşmeye yardımcı olur, tahrişi azaltır ve iltihabı azaltır. Dr. Sanul Corrielus, MD, MBA, FACC, “ Oradaki kan akışını durdurmak için yaralanmayı hemen takip eden bölgeye buz uygulayın. Etrafındaki dokuya sızan kan miktarı, kan damarlarının soğutulmasıyla azaltılabilir. Bu şişmeyi azaltabilir ve çürükleri daha az belirgin hale getirebilir. ” et ezilmesine ne iyi gelir, et ezilmesi belirtileri, et ezilmesi kaç günde iyileşir

2. Isı

Tersine, bir çürük üzerinde ısı kullanmak da iyileşmeye yardımcı olabilir. Bir çürük oluştuktan sonra, hasarlı kan damarlarından sızan kanı yeniden emme sürecini hızlandırmaya yardımcı olmak isteyeceksiniz. Isı dolaşımı artırır ve kan akışını uyarır. Bu, bir çürükten kanın yeniden emilmesi sürecini hızlandırmaya yardımcı olur.

Isı ayrıca gergin kasları gevşetebilir ve ağrıyı hafifletebilir. Bir çürük için ısı uygulamanın en iyi yolları bir ısıtma yastığı veya sıcak su şişesidir. Buz uygulamak gibi, cildiniz ve ısı kaynağı arasında bir tabaka olduğundan emin olmalısınız. Bununla birlikte, sıcak bir banyo da aynı etkiye sahip olabilir.

İhtiyacınız olacak

  • Sıcak bir paket
  • Sıcak su

Ne yapmalısın

  1. Sıcak suyu dikkatlice sıcak pakete dökün.
  2. Biraz baskı uygularken, alanın üzerinde nazikçe hareket ettirin.

Sıcak suya batırılmış yumuşak bir bez de kullanabilirsiniz. Fazla suyu sıkın ve çürük üzerinde tutun.

Bunu Yapmanız Gerektiğinde

Bunu günde birkaç kez yapın.

Bu nasıl çalışır

Sıcak bir kompres, o bölgeye kan akışını indükleyerek ve iyileşme sürecini hızlandırarak çürük üzerinde hareket eder.  Bu ısı tedavisi, iltihap düştükten sonra çürüklerde kullanılabilir. Sıcak kompresyon ayrıca şok ve yaralanmanın ağrısını da serbest bırakır. Ayrıca çürük üzerine sıcak sert haşlanmış yumurta ovabilirsiniz. Dr. Corrielus, “ Isı ısı uygulayarak kan akışını ve dolaşımını iyileştirebilir. Çürük zaten oluştuktan sonra, bu tuzağa düşmüş olan kanın çıkarılmasına yardımcı olacaktır. Isı ayrıca sıkı kasların gevşemesine ve ağrının hafifletilmesine yardımcı olabilir. ”

et ezilmesine ne iyi gelir, et ezilmesi belirtileri, et ezilmesi kaç günde iyileşir

3. K Vitamini

Kan pıhtılaşmasına yardımcı olmak için vücudumuzun K vitaminine ihtiyacı vardır. Bu, çürüklerden kurtulmak için idealdir. Brokoli, kuşkonmaz, ıspanak ve kivi gibi birçok yeşil gıda K vitamini bakımından zengindir. Bunları yemek, çürüklerin iyileşme hızını artırmaya yardımcı olabilir.

Bununla birlikte, K vitamini içeren kremler de satın alabilirsiniz. Bu kremleri günde en az iki kez bir çürük üzerine sürtmenin çürüklerin şiddetini azalttığı gösterilmiştir.

İhtiyacınız olacak

Merhem içeren K vitamini

Ne yapmalısın

Merhemi çürüklere yumuşak dairesel hareketlerle uygulayın.

Bunu Yapmanız Gerektiğinde

Bunu günde iki kez yapın.

Bu nasıl çalışır

K vitamini içeren kremler ve merhemler piyasada kolayca bulunabilir. Kesimleri tedavi etmek için kullanışlıdırlar. K vitamini özellikleri kan pıhtılaşmasını teşvik eder ve daha fazla kan kaybını önler

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Hametan Sarı ve Mavi Arasındaki Fark

4. Yükseklik

Bir çürük kalp seviyesinin üzerine çıkarmak, kanı ondan uzaklaştırmaya yardımcı olur. Bunu yapmak sadece kanı yeniden emme sürecini hızlandırmakla kalmaz, aynı zamanda şişmenin neden olduğu ağrıyı da azaltır. Bir çürükte daha az ağrı ile rahatlamak daha kolaydır. Dinlenme, bir çürükten kurtulmanıza da yardımcı olabilir. et ezilmesine ne iyi gelir, et ezilmesi belirtileri, et ezilmesi kaç günde iyileşir

5. Aloe Vera

Ulusal Tıp Kütüphanesi’ne göre ( ABD ), aloe vera ağrı ve iltihabı azaltmada etkilidir. Bu, çürükler için ideal bir tedavi olmasını sağlar. Çürükleri tedavi etmek için kullanılan aloe vera ürünlerinin herhangi bir katkı maddesi olmadan saf aloe vera içermesi tavsiye edilir.

6. Bromelain

Enflamasyonu azaltan bir başka tedavi bromelain adı verilen enzimdir. Bu ananaslarda bulunabilir ve ek olarak da mevcuttur. Çürüğün şişmesini azaltarak, bromelain daha az şiddetli görünmesine yardımcı olur. Takviye almak veya daha fazla ananas yemek istemiyorsanız, bromelain kremleri de satın alabilirsiniz. Bu krem doğrudan çürüklere uygulanmalıdır. et ezilmesine ne iyi gelir, et ezilmesi belirtileri, et ezilmesi kaç günde iyileşir

7. Sıkıştırma

En iyi çürük gelişiminin başlarında yapılır, yaralanmayı elastik bir bandajla sarmak hasarlı kan damarlarından sızıntıyı önlemeye yardımcı olabilir. Etkilenen bölgede daha az kan akışı olduğunda, çürük daha az şiddetli olacak ve bu nedenle daha hızlı iyileşecektir. Bir çürükün daha da gelişmesini önlemenin bir başka avantajı, şişliğin azaltılması ve çürüklerin daha az ağrılı hale getirilmesidir.

8. Arnica Yağı

Morarmaya yönelik bitkisel bir ilaç için arnika düşünün. Kanıtlar, arnika’nın çürüklerin etrafındaki iltihabı ve şişmeyi azalttığını göstermektedir. Aloe vera gibi, günde birkaç kez morarmaya arnika merhemleri veya jeller uygulanmalıdır. Bu çürüklerden kurtulmaya yardımcı olacaktır. et ezilmesine ne iyi gelir, et ezilmesi belirtileri, et ezilmesi kaç günde iyileşir

İhtiyacınız olacak

  • Arnica yağı
  • Sıcak kompres

Ne yapmalısın

  1. Dairesel hareketlerle çürük üzerine biraz yağ sürün.
  2. Arnika’nın cilde daha iyi emilmesi için sıcak bir kompres uygulayın.

Bunu Yapmanız Gerektiğinde

Bunu günde iki ila üç kez yapın.

Bu nasıl çalışır

Küçük çürükler ve kesikler için en popüler ev ilaçlarından biri arnika. Bu bitkinin birçok tıbbi özelliği olduğu bilinmektedir ve üyelerin kendilerini sık sık yaralamaya eğilimli oldukları evlerde bir yer bulmalıdır. Arnica enfeksiyonu önler, şişmeyi azaltır ve düzenli olarak uygulanırsa iyileşme sürecini büyük ölçüde hızlandırır. et ezilmesine ne iyi gelir, et ezilmesi belirtileri, et ezilmesi kaç günde iyileşir

9. Comfrey

Bu bitki uzun yıllardır cilt koşullarının tedavisi olarak kullanılmaktadır. Ayrıca iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Bu yüzyıllardır kullanılan bir tedavidir çünkü çalışır.

Daha yeni bir gelişme rahat bir kremdir. Bu makalede bahsedilen diğer merhemler, jeller ve kremler gibi, bu kremi günde birkaç kez çürüklere uygularsınız. Bununla birlikte, comfrey ile çürüklerden kurtulmanın başka bir yolu, kurutulmuş rahat yapraklar kullanmaktır. Yaprakları on dakika kaynatın, süzün ve bir havlu veya beze sarın. Bunu çürüklere uygulayın.

et ezilmesine ne iyi gelir, et ezilmesi belirtileri, et ezilmesi kaç günde iyileşir

10. Vitaminler

Refahınız için en önemli besin maddelerinden biri C vitamini. Ana işlevlerinden biri vücudunuzun kendini onarmasına yardımcı olmaktır. Bu, vücudunuzun çürüklerden kurtulmasına yardımcı olmak için idealdir. Ayrıca, C vitamini, bu listedeki diğer girişlerin çoğu gibi, iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir.

Bol miktarda meyve ve sebze tüketmek, vücudunuzda yeterli C vitamini bulunduğundan emin olmanın en iyi yoludur. Çürüklerden kurtulmaya yardımcı olacak C vitamini içeren jeller, kremler veya serumlar da alabilirsiniz.

a. C vitamini

İhtiyacınız olacak

C vitamini tabletleri

Ne yapmalısın

  1. Kolayca çürükler alırsanız, almaya başlayın C vitamini günlük tabletler.
  2. Bu vitamin açısından zengin yiyecekler de yiyebilirsiniz.

Bunu Yapmanız Gerektiğinde

Üç ay boyunca günde bir tablet alın.

Bu nasıl çalışır

Vücudun iyileşmesi için C vitamini açısından zengin bir diyet gereklidir. Bu vitamin doku oluşumunu ve iyileşmesini kolaylaştırır. et ezilmesine ne iyi gelir, et ezilmesi belirtileri, et ezilmesi kaç günde iyileşir

b. D Vitamini

İhtiyacınız olacak

D vitamini takviyeleri

Ne yapmalısın

  1. Her gün D vitamini takviyeleri alın.
  2. Somon ve uskumru gibi D vitamini açısından zengin yiyecekler yiyebilirsiniz.

Bunu Yapmanız Gerektiğinde

D vitamini takviyelerini veya D vitamini açısından zengin yiyecekleri düzenli diyetinize ekleyin.

Bu nasıl çalışır

D vitamini eksikliği kolay morarma ile bağlantılıdır. C ve E vitaminleri ile kombinasyon halinde D vitamini doku iyileşmesini ve yeniden büyümesini teşvik eder. et ezilmesine ne iyi gelir, et ezilmesi belirtileri, et ezilmesi kaç günde iyileşir

ZararÖnem Seviyesinotlar
0Hafif çürükHasar yok
1Hafif çürükKüçük hasar
2Orta derecede çürükBazı hasarlar
3Ciddi çürükTehlikeli
4Son derece ciddi çürüklerTehlikeli
5Kritik çürükÖlüm riski

Et Ezilmesi Kaç Günde İyileşir?

Ortalama olarak, çürük işaretinin gitmesi ve cildin tamamen iyileşmesi yaklaşık 10 ila 14 gün sürer. Bununla birlikte, bu süre kişiden kişiye bağlıdır ve daha kısa veya biraz daha uzun olabilir.

Çürüklere Göz Tutun

Çoğu durumda, çürükler sadece küçük yaralanmalardır ve yakında temizlenir. Ancak, onlara göz kulak olmalısınız. Bazen, bir kırık üzerinde morarma oluşabilir. Bir çürük üzerinde bir yumru oluşursa veya dört hafta sonra iyileşmezse, bu daha ciddi bir yaralanmanın işareti olabilir. Dahası, bu tedavilerle çürüklerden kurtulamazsanız, yaralanmanızı bir doktor tarafından kontrol ettirmeye değer olabilir. et ezilmesine ne iyi gelir, et ezilmesi belirtileri, et ezilmesi kaç günde iyileşir

Misyonumuz

Telecare Choice, yaşlı, engelli ve korunmasız insanlar için kendi evlerinde güvenli ve güvenli kalabilmeleri için kişisel alarmlar sağlar. Kişisel alarm, bir düğmeye basarak yardım istemenizi sağlar. Alarm etkinleştirildiğinde, İzleme Ekibimiz hangi desteğin gerekli olduğunu öğrenmek için hoparlör aracılığıyla sizinle konuşur. Daha sonra acil durum irtibat kişilerini ve gerekirse acil durum hizmetlerini bilgilendirir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 2
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

inciblog.com Sosyal içerik platformu

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorumlar (6)

    Bir yanıt yazın