1. Anasayfa
  2. Nedir
Trendlerdeki Yazı

Milk Thistle Nedir? [Mucizevi Bitki 2023]

Milk Thistle Nedir? [Mucizevi Bitki 2023]
milk thistle nedir , milk thistle nedir ne işe yarar , milk thistle zararları , milk thistle nedir faydaları
0

Milk Thistle Nedir? [Mucizevi Bitki 2023] Süt devedikeni ( silymarin ) papatya ve yakupotu ailesiyle ilgili çiçekli bir bitkidir. Akdeniz ülkelerine özgüdür. Bazı insanlar buna Mary devedikeni ve kutsal devedikeni de diyorlar. u dikenli bitki, geleneksel hikayelerin Meryem Ana’nın sütünün yapraklarına düşen bir damladan kaynaklandığını söylediği belirgin mor çiçekler ve beyaz damarlara sahiptir. milk thistle nedir , milk thistle nedir ne işe yarar , milk thistle zararları , milk thistle nedir faydaları

milk thistle nedir , milk thistle nedir ne işe yarar , milk thistle zararları , milk thistle nedir faydaları

Süt devedikeni içindeki aktif bileşenler, toplu olarak silymarin ( olarak bilinen bir grup bitki bileşiğidir. Bitkisel ilacı süt devedikeni özü olarak bilinir. Süt devedikeni özütü, süt devedikeni bitkisinden konsantre edilmiş yüksek miktarda silymarin’e sahiptir. Süt devedikeni ekstrakte edilen silymarinin antioksidan, antiviral ve antienflamatuar özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. milk thistle nedir , milk thistle nedir ne işe yarar , milk thistle zararları , milk thistle nedir faydaları

İnsanlar geleneksel olarak süt devedikeni ile ilgili sorunlar için kullandılar Karaciğer ve safra kesesi . Uzmanlar silymarinin bitkinin birincil aktif bileşeni olduğuna inanıyor. Silymarin, süt devedikeni tohumlarından alınan bir antioksidan bileşiktir. Vücutta ne gibi faydaları olabileceği belirsizdir, ancak bazen aşağıdakiler de dahil olmak üzere doğal bir tedavi olarak kullanılır siroz, sarılık, hepatit, ve safra kesesi bozuklukları.Bazıları süt devedikeni de şunları yapabilir:

  • sağlamak kalp faydaları kolesterolü düşürmek seviyeleri
  • Yardım diyabet sahip olan insanlarda tip 2 diyabet ve siroz
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sıcak Ve Samimi Restoranlar?

Milk Thistle Karaciğer için İyi mi?

Süt devedikeni için faydaları hakkında çelişkili bir araştırma var Karaciğer sağlık. Üzerinde koruyucu etkileri olabilir Karaciğer, hasarı önler. Süt devedikeni tedavi edebileceğine dair bazı kanıtlar var siroz ve kronik hepatit, neden olabilir alkol kötüye kullanımı, otoimmün hastalık, veya virüsler. Ancak uzmanlar kanıtların kesin olmadığını söylüyor.

Bazı çalışmalar ayrıca süt devedikeni, karaciğeri toluen ve ksilen gibi endüstriyel toksinlerden zarar gören insanlara yardımcı olabileceğini göstermektedir.Süt devedikeni karaciğer sorunlarına yardımcı olup olamayacağını söylemek için yeterli bilimsel veri yoktur. Gerçekleri öğrenin karaciğer için süt devedikeni.

milk thistle nedir , milk thistle nedir ne işe yarar , milk thistle zararları , milk thistle nedir faydaları

Tıbbi araştırmalar, geleneksel tedavi ile birlikte süt devedikeni iyileştirebileceğini düşündürmektedir diyabet. Çalışmalar kan şekeri seviyelerinde bir düşüş ve kolesterol insanlarda tip 2 diyabet. Araştırmacılar ayrıca süt devedikeni iyileşti insülin direnci, önemli bir parçası tip 2 diyabet. Herhangi bir takviye almadan önce doktorunuzla konuşun çünkü ilaç. Hakkında daha fazla bilgi edinin tip 2 diyabet için doğal ilaçlar.

İndirerek LDL “kötü” kolesterol seviyeleri, süt devedikeni gelişme şansını azaltabilir kalp hastalığı. Ancak kalp yararları ile ilgili çalışmalar sadece diyabetli kişilerde yapılmıştır. Diyabetli insanlar genellikle yüksek kolesterole sahiptir. Süt devedikeni diyabetsiz kişilerde aynı etkilere sahip olup olmadığı belirsizdir. milk thistle nedir , milk thistle nedir ne işe yarar , milk thistle zararları , milk thistle nedir faydalarıSüt devedikeni, statinler gibi kolesterol düşürücü ilaçlarla da alınabilir. İlacın bir yan etkisi olabilecek karaciğer enzimlerinin yükselmesini önlemeye yardımcı olabilir. Hakkında daha fazla bilgi edinin statinlerin yan etkileri.

En iyi süt devedikeni dozları, tedavi etmek için kullanılabilecek herhangi bir durum için belirlenmemiştir. Takviyelerdeki kalite ve aktif bileşenler üreticiden üreticiye büyük ölçüde değişebilir. Bu, standart bir doz oluşturmayı çok zorlaştırır. Doktorunuzdan tavsiye isteyin.

İnsanlar bazen süt devedikeni sapını ve yapraklarını salatalarda yerler. Bu bitkinin başka besin kaynağı yoktur.milk thistle nedir , milk thistle nedir ne işe yarar , milk thistle zararları , milk thistle nedir faydaları

Riskler. Süt devedikeni alerjik reaksiyonları tetikleyebilir. Enginar, kivi, yakupotu, papatyalar, kadife çiçeği ve krizantemlere alerjisi olan insanlar daha yüksek risk altındadır. Sahip olan insanlar diyabet veya endometriozis süt devedikeni kullanmadan önce bir doktora danışmalıdır. Süt devedikeni geleneksel olarak kullanılırken hamile ve emzirme kadınlar, güvenliği bilinmiyor. Hamileyseniz veya emzirme, süt devedikeni kullanmadan önce doktorunuza danışın. Süt devedikeni çocuklar için önerilmez.

Yan etkiler. Süt devedikeni, birkaç yıl boyunca alındığında bile birkaç yan etkiye sahip gibi görünüyor. Bazı insanlar mide bulantısı, ishal, kaşıntı, ve şişkinlik.

Etkileşimler. Düzenli olarak herhangi bir ilaç alırsanız, süt devedikeni kullanmaya başlamadan önce doktorunuzla konuşun. Yüksek kolesterolü tedavi eden bazıları da dahil olmak üzere birçok ilaçla etkileşime girebilir, enfeksiyonlar, uykusuzluk, ve kan basıncı. Süt devedikeni düşebileceğinden kan şekeri, insanlar diyabet kan şekerini çok düşük hale getirebileceğinden, bitkiyi almadan önce doktorlarına danışmalıdır.

İşte milk thistle süt devedikeninin bilim temelli 5 faydası

1. Süt Devedikeni Karaciğerinizi Korur

Süt devedikeni genellikle karaciğer koruyucu etkileri nedeniyle teşvik edilir. Alkollü karaciğer hastalığı, alkolsüz gibi durumlar nedeniyle karaciğer hasarı olan kişiler tarafından düzenli olarak tamamlayıcı bir tedavi olarak kullanılır yağlı karaciğer hastalığı, hepatit ve hatta karaciğer kanseri.

Karaciğeri, ölüm kapağı mantarı tarafından üretilen ve yutulduğunda ölümcül olan amatoksin gibi toksinlere karşı korumak için de kullanılır.

Çalışmalar, süt devedikeni takviyesi almış karaciğer hastalığı olan kişilerde karaciğer fonksiyonunda iyileşmeler olduğunu göstererek karaciğer iltihabını ve karaciğer hasarını azaltmaya yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. milk thistle nedir , milk thistle nedir ne işe yarar , milk thistle zararları , milk thistle nedir faydaları

2. Beyin Fonksiyonunda Yaşa Bağlı Düşüşün Önlenmesine Yardımcı Olabilir

Onun antienflamatuar ve antioksidan özellikler, muhtemelen nöroprotektif olduğu ve yaşlandıkça yaşadığınız beyin fonksiyonundaki düşüşün önlenmesine yardımcı olabileceği anlamına gelir.

Test tüpü ve hayvan çalışmalarında, silymarinin beyin hücrelerinde oksidatif hasarı önlediği gösterilmiştir, bu da zihinsel düşüşü önlemeye yardımcı olabilir.

Bu çalışmalar ayrıca süt devedikeni Alzheimer hastalığı olan hayvanların beynindeki amiloid plak sayısını azaltabildiğini gördü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: L İle Hayvan Var Mı?

3. Süt Devedikeni Kemiklerinizi Koruyabilir

Süt devedikeni deneysel test tüpü ve hayvan çalışmalarında kemik mineralizasyonunu uyardığı ve potansiyel olarak kemik kaybına karşı koruyucudur.

Sonuç olarak, araştırmacılar süt devedikeni postmenopozal kadınlarda kemik kaybını önlemek veya geciktirmek için yararlı bir tedavi olabileceğini öne sürüyor.

Bununla birlikte, şu anda insan çalışması yoktur, bu nedenle etkinliği belirsizliğini korumaktadır.

4. Kanser Tedavisini İyileştirebilir

Silymarinin antioksidan etkilerinin, kanser tedavisi alan kişiler için yararlı olabilecek bazı antikanser etkileri olabileceği öne sürülmüştür.

Ayrıca kemoterapinin belirli kanserlere karşı daha etkili çalışmasını sağlayabilir ve bazı durumlarda kanser hücrelerini bile yok edebilir.

Bununla birlikte, insanlarda yapılan çalışmalar çok sınırlıdır ve henüz insanlarda anlamlı bir klinik etki göstermemiştir.

Bunun nedeni, insanların tıbbi bir etki elde etmek için yeterince emememeleri olabilir.

Silymarinin kanser tedavisi gören insanları desteklemek için nasıl kullanılabileceği belirlenmeden önce daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.

özet Süt devedikeni içindeki aktif bileşenler gösterilmiştir. bazı kanser tedavilerinin etkilerini iyileştirmek için hayvanlarda. Ancak, insan çalışmalar sınırlıdır ve henüz herhangi bir yararlı etki göstermemiştir.

5. Anne Sütü Üretimini Artırabilir

Süt devedikeni bildirilen bir etkisi, emziren annelerde anne sütü üretimini artırabileceğidir. Süt üreten hormon prolaktininden daha fazlasını yaparak işe yaradığı düşünülmektedir. milk thistle nedir , milk thistle nedir ne işe yarar , milk thistle zararları , milk thistle nedir faydaları

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 2
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

inciblog.com Sosyal içerik platformu

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.